Jonge Amerikaan (23) liegt bij bank over ‘zijn’ $640.000 aan Bitcoin

Een man uit Pennsylvania is schuldig bevonden van fraude. Hij vertelde aan een bank in West Virginia dat hij $640.000 aan bitcoin had. Op deze manier probeerde hij een lening binnen te harken.

Bitcoin op de beurs

De kwaaddoener heet Randall Joseph Smail en hij is slechts 23 jaar oud. In de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district West Virginia gaf hij toe dat hij een valse verklaring had ingediend

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij gebruikte documenten de bitcoinbeurs Kraken om de Pendleton Community Bank om de tuin te leiden. Hij wilde een een lening van $552.533 afsluiten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Courtlistener“]While trying to secure the loan, Defendant showed Pendleton Bank printouts from Bitcoin that indicated that he had approximately $640,000 in funds in an account.[/penci_blockquote]

Smail vertelde de bank dat hij zijn bitcoin van $640.000 alleen maar in stapjes kon opnemen van $200.000 ‘vanwege belastingkwesties’. Ook deze verklaring was uit zijn duim gezogen. Hij had namelijk helemaal geen bitcoin bij Kraken staan.

Fraude

Ook fraudeerde hij papierwerk waarmee hij bij een andere bank wilde aantonen dat hij $10.000.000 op zijn accounts bij cryptobeurzen had.

Uiteindelijk kreeg de jonge Amerikaan een lening van slechts $1.800 toegewezen. Echter kan hij een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar krijgen. En daarbovenop is het zelfs mogelijk dat hij een boete van maar liefst $1.000.000 krijgt voor het plegen van bankfraude, schrijft een overheidsdocument.

Het persbericht van het ministerie van Justitie van ook de eerste gerechtelijke documenten van de zaak berichten aanvankelijk over van een waarde van $640.000.000. Stanton Levenson, de advocaat van Smail, laat echter weten dat het daadwerkelijke bedrag $640.000 is. Dat is dus een factor 1000 lager.

Zo zie je maar: eerlijkheid duurt het langst. Helemaal met een transparant protocol als Bitcoin. Dat heeft Craig Wright de laatste maanden ook ervaring in zijn reeks van leugens over ‘al dan wel, al dan niet’ zijn Bitcoin.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC