bitcoin btc moon

Bitcoin prijs schiet door de $11.000 heen, stijgt 20% in één week

De prijs van Bitcoin (BTC) is vannacht door geschoten naar het hoogste punt in dit kalenderjaar. Rond middernacht stond de prijs van één BTC gelijk aan $11.400. Op moment van schrijven is de koers iets terug gezakt naar een prijs van $11,693.08.

In 2020 bleef de koers twee keer hangen op rond de $10.400. Dit was begin juni het geval en ook in de tweede week van februari. Maar nu heeft Bitcoin deze zonde dus (tijdelijk) achter zich gelaten.

De laatste keer dat de prijs de $11.400 bereikte was  alweer bijna een jaar geleden: 11 augustus 2019.

Hackers Bitfinex

Terwijl de koers door het dak ging, werden er ook weer hackers actief. Whale Alert maakte gisterenavond namelijk melding dat er voor ~28  miljoen aan gestolen Bitcoin is verplaatst. De buit werd in 2016 af handen gemaakt van de beurs Bitfinex.

De gekte in de markt zorgde ook voor enkele records. Onder andere Deribit en Bakkt hadden een goede dag achter de rug. Bakkt verwerkte ~$114 miljoen aan maandelijkse futures contracten. Dit was maar liefst 84% hoger dan de vorige high in december.

De handel in BTC opties op Deribit bereikte de $539 miljoen (met 47,513 contracten) en ook  de handel in ETH opties deden het goed met $47 miljoen

Macro-economisch

Het is niet alleen de Bitcoin markt die omhoog schiet. De goudprijs staat op een hoogtepunt, vastgoed wordt duurder en duurder en ook de aandelen doen het niet slecht. Mark Moss heeft hier een conclusie voor: de dollar verliest haar waarde.

Charles Edwards van Carpiole Investments doet er nog een schepje bovenop. “Bitcoin verplettert al de andere assets als safe haven en het staat in dit tumultueuze jaar 50% hoger.”

Hoewel Bitcoin in een week tijd bijna 20% in waarde is gestegen, is het niet genoeg. Althans, als je kijkt naar het Stock-to-Flow van PlanB. Sinds de halving loopt de modelprijs gestaag op. De verwachting is dat de spotprijs deze modelprijs naar verloop van tijd vanzelf gaat volgen.

De modelprijs staat op dit moment op $13.333, dus afgaand op het model zit er nog genoeg ‘rek in de zaak’.

Tot slot hoort er bij de spikes zoals die van gisteren ook een keerzijde. En dat is er eentje met een zure nasmaak. Er zijn namelijk enorm veel short posities geliquideerd van bears die deze stijging niet zagen aankomen. In totaal zou het gaan over $500 miljard!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!