bitcoin dollar

Deze Amerikaanse bank biedt leningen met Bitcoin als onderpand

Silvergate Bank is een van de weinige banken in Amerika die al bitcoindiensten aanbiedt. De bank geeft onder andere door bitcoin gedekte leningen uit. Het tweede kwartaal van 2020 groeide de interesse flink: er werd voor $10 miljoen extra aan BTC als onderpand aangeleverd.

De bank krijgt naar alle waarschijnlijkheid wel meer concurrentie in de VS, want de deur voor bitcoin custody services staat wagenwijd over. De toezichthouder voor banken in het land geeft aan dat banken die aan de regels voldoen aan de slag kunnen met BTC.

Interesse

Met $10 miljoen in het afgelopen kwartaal presteren de bitcoin leningen tien keer zo goed als de vastgoedtak van het bedrijf.

Kleine kanttekening: de leningen voor vastgoed staan al voor $1,1 miljard op de balans, terwijl de bitcoin diensten slechts $22,5 miljoen bevatten. Op korte termijn was er dus meer interesse, maar het is niet zo dat de bitcoindiensten van Silvergate Bank nu al heel belangrijk zijn binnen het bedrijf.

Silvergate Bank

Silvergate Bank heeft in totaal $2,34 miljard aan assets en de meeste klanten zitten in de bitcoin sector. Volgens CEO Alan Lane staan er nog ruim 200 potentiële klanten op de wachtlijst van de bank.

Silvergate verdiende $2,4 miljoen aan ‘digitale valuta’. Lane heeft veel vertrouwen in bitcoin: BTC gaat goud vervangen, maar niet de Amerikaanse dollar.

Lane ziet dat de eerste indruk die mensen bij bitcoin hebben, voor veel weerstand zorgt. En zo werkt dit ook bij de banken, want zij bestempelen de activa direct als een risico factor.

Dat lijkt echter nu langzaam te veranderen: in veel verschillende landen mogen banken inmiddels ook bitcoindiensten aanbieden. Silvergate was al eerder, maar ook grotere partijen hebben wel oren naar bitcoin.

Een aantal recente voorbeelden:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!