Bitcoin BTC update technische analyse TA prijs

Zo ondersteunt Twitter-baas Jack Dorsey Bitcoin en het Lightning netwerk

Bitcoin als technologie is continu in ontwikkeling en daarom omheen is een hele industrie ontwikkeld. Maar ontwikkeling kost geld en daarom zijn onafhankelijke Bitcoin ontwikkelaars afhankelijk van donaties en giften.

Want weet je nog: Bitcoin had geen Initial Coin Offering vanuit de ‘crowd’ en durfkapitaal vanuit een fonds. Het moest op eigen benen staan via eigen middelen of giften vanuit de industrie zoals exchanges en brokers.

Square

Een van de bedrijven die zich sterk maakt voor het ecosysteem is Square Inc., mede opgericht door Jack Dorsey (43). Bekend als @jack, op dat andere bekende bedrijf van hem: Twitter Inc.

Square is een betaalprovider en wil zich steeds meer ontpoppen als een online bank voor millennials. Vanaf 2021 heeft Dorsey en co. een licentie om betaal – en spaarproducten aan te bieden aan zowel particulieren als bedrijven.

Een bekend product is de Cash App, een manier om Bitcoin te kopen. Die dienst is overigens alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Maar naast deze service steekt Square ook direct geld in de ontwikkeling van het Bitcoin ecosysteem. Dat doen we onder meer via een eigen team van Bitcoin ontwikkelaars.

Square Crypto

Square Crypto is in maart 2019 opgericht en wordt geleid door oud-Googler Steve Lee. In het team zit onder meer Matt Corallo, een bekende Bitcoin ontwikkelaar uit de community en afkomstig van Chaincode Labs.

Maar ook namen als Valentine Wallace, Jeffrey Czyz en Arik Sosman rapporteren direct aan Dorsey en krijgen betaald in BTC.

Podcaster Stephen Livera sprak Lee afgelopen januari over zijn plannen.

Beurzen (‘grants’)

Maar Square is dus ook zéér actief in het verlenen van prestatiebeurzen aan getalenteerde devs. Het is te vergelijken met een prestatiebeurs. Een financiële ondersteuning in ruil voor een bepaalde prestatie. In dit geval bouwen aan Bitcoin technologie.

Voor onafhankelijke ontwikkelaars is dat essentieel. We zetten (een selectie van) de beurzen op een rijtje.

1. BTCPay Server

De eerste beurs is vorig jaar gegaan naar de BTCPay Foundation, die Square heeft gesteund met $100.000.

BTCPay Server is een open-source betaalprovider waarmee gebruikers een eigen server kunnen hosten om eigen betalingen te verwerken.

Het biedt veel voordelen voor bedrijfjes die Bitcoin willen accepteren. Voor point-of-sale applicaties is het een bekende aanbieder.

2. Anonieme Bitcoin ontwikkelaar ‘ZmnSCPxj’

Het gaat om een financiële ondersteuning voor een anonieme Lightning ontwikkelaar, waarvan onbekend is hoeveel hij krijgt. Square meldt eind december 2019 op Twitter.

3. Bitcoin ontwikkelaars Jon Atack en Tankred Hasezo

In maart dit jaar heeft Square Crypto aan twee nieuwe ontwikkelaars een beurs verstrekt. Het gaat om Jon Atack en Tankred Hasezo.

Atack heeft volgens Square Crypto circa een jaar gewerkt aan bitcoin core. Hase is als ontwikkelaar gericht op ‘user experience’ (UX). Met als doel om eigen beheer van kleine hoeveelheden bitcoin te versimpelen.

Een van zijn vondsten is een publieke key server, waarmee je satoshi’s kunt versturen per telefoon.

4. Talaia Labs voor bouwen ‘watchtower’ Bitcoin Lightning Network

De Spaanse start-up Talaia Labs heeft in juni een subsidie van $100.000 ontvangen van Square Crypto, het betaalbedrijf van onder meer Jack Dorsey van Twitter.

Zij bouwen aan The Eye of Satoshi, een zogenaamde ‘watchtower’, dat transacties op het Bitcoin Lightning Network monitort.

5. Grants in juni

Eind juni heeft Square Crypto nog beurzen verstrekt aan diverse projecten. We zetten ze even op een rij:

Daarnaast zijn er ook zogenaamde Designer Grants om de applicaties voor het Bitcoin en Lightning Network gebruiksvriendelijker te maken.

Ook ondersteunt men het project van Slash Pool om het mining protocol Stratum te vernieuwen.

Kortom, Lightning leeft en Square Crypto helpt deze ontwikkeling een handje. Daar hebben ze uiteraard zelf ook belang bij. Dorsey voorziet dat steeds meer mensen via apps en Bitcoin gaan bankieren.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!