bitcoin amerika dollar

‘Bitcoin is geld’, stelt Amerikaanse rechtbank in Washington

Bitcoin (BTC) is een vorm van geld, dat vindt het Hooggerechtshof in Amerika.

Larry Dean Harmon, de operator van een bitcoin handelsplatform, probeerde in de rechtbank onder zijn aanklacht uit te komen. Hij wordt ervan verdacht een ongelicenseerd geldbedrijf te runnen.

‘Bitcoin is geld’

Harmon en zijn advocaten dachten slim te zijn: zij vonden bitcoin geen ‘geld’. Hij wordt vervolgd voor het witwassen van geld in Washington. En dat kan natuurlijk alleen als er ook daadwerkelijk geld mee gemoeid is.

Hoofdrechter Judge Beryl legt het als volgt uit: ”Geld betekent over het algemeen een betaalmiddel, ruilmiddel of spaarmiddel. Bitcoin is deze dingen.”

Er zijn al tal van rechtszaken geweest met bitcoin in een (bij)rol. De uitspraak van de rechtbank is vooral relevant voor eventuele volgende rechtszaken in dit gedeelte van Amerika. Bitcoin wordt behandeld als geld in rechtszaken.

Handel

Harmon had naar verluidt een platform waar bitcoin ‘schoon kon maken’. Hij zou gestolen bitcoin accepteren om deze vervolgens tegen betaling. Het netwerk van bitcoin ziet geen verschil tussen gestolen of niet gestolen BTC, maar de buitenwereld (natuurlijk) wel.

Harmon adverteerde zijn services als een manier om transacties voor drugs, geweren of andere verboden transacties weg te houden bij de politie. Hij zou zo’n $311 miljoen aan bitcoin hebben verwerkt.

De rechtbank houdt ook de 160 in beslag genomen bitcoin vast.

Amerika

In Amerika hebben veel staten eigen regels en gedachtes over wat geld precies is. Mede daarom moeten rechtbanken regelmatig opnieuw definiëren of bitcoin geld is.

De Verenigde Staten maakt op het gebied van legitimiteit en legaliteit ook stappen richting bitcoin. Een Amerikaanse toezichthouder is duidelijk: Banken mogen bitcoin services aanbieden.

Bron: Bloomberg

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!