Broker Bitcoin Suisse haalt $48,6 miljoen op tijdens investeringsronde

Het Zwitserse bitcoinbedrijf Bitcoin Suisse heeft miljoenen opgehaald. De financiële dienstverlener haalde zo’n $48,6 miljoen in Zwitserse frank op tijdens een financieringsronde. Het bedrijf is daardoor nu zo’n $327 miljoen waard.

Financieringsronde

De financieringsronde was de eerste keer dat Bitcoin Suisse geld van buitenaf binnen haalde. Een Zwitserse ex-bankier genaamd Roger Studer leidde de ronde genaamd . Ook private investeerders en strategische businesspartners deden me.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voordat de beurs extern geld aantrok werd het bedrijf gewaardeerd op $283 miljoen. Daar komt nu dus nog $48,6 miljoen bovenop.

Studer investeert niet voor niets miljoenen, naast aandelen krijgt hij ook een plekje in de bestuurskamer van Bitcoin Suisse. Een andere ex-bankier, Giles Keating, wordt ook bestuurslid.

Investeren

Het geld dat s opgehaald is bedoeld om het platform verder op te schalen. Ook kunnen er nieuwe producten worden ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan extra services.

Daarnaast moet er volgens Arthur Vayloyan, CEO van Bitcoin Suisse ook geld naar uitbreidingen over de grens. Het bedrijf lijkt zich dus ook klaar te maken om zich in andere landen te gaan vestigen.

Bitcoin Suisse is het grootste bitcoinbedrijf in Zwitserland. Zij bieden allerlei diensten aan. Een van de opmerkelijke klanten is het dorpje Zermatt. Inwoners van Zermatt kunnen hun belastingen in bitcoin betalen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...