bitcoin

Bitmain-dochter Matrixport lanceert nieuwe Bitcoin marktplaats

Matrixport gaat Bitcoin derivaten aan de man brengen, zo maakt het bedrijf uit Singapore bekend. Het is een spin-off van Bitcoin miner fabrikant Bitmain, opgericht door hun CEO Jihan Wu.

Het derivatenplatform gaat Bit.com heten, zo meldt The Block vandaag. De site staat live, maar de handel in future (swaps) gaat vanaf 3 augustus van start. Twee weken later volgt de handel in opties.

Bitcoin derivaten

Een derivaat is een beleggingsproduct waarvan de waarde is afgeleid van een onderliggende asset. Die asset kan van alles zijn: een aandelenindex, goud, zilver maar ook Bitcoin. Simpel gezegd: je speculeert met een derivaat op een trade in de toekomst.

Sinds eind 2017 bestaan er derivaten voor Bitcoin, te beginnen met futures. Later volgden de opties, wat nog steeds een significant kleinere markt is.

Derivaten bieden handelaren de mogelijkheid om Bitcoin te ‘shorten’, dat was daarvoor simpelweg niet mogelijk.

Groeimarkt

Daniel Yan is operationeel directeur bij Matrixport en is een voormalige optiehandelaar bij bankgigant Merill Lynch. Hij is zéér optimistisch over de groeikansen van de derivatenhandel.

‘De derivatenmarkt, in het bijzonder de optiemarkt, zal de komende 5 jaar minstens 30 tot 100 keer groter worden. Het is nog niet te laat om in deze markt te stappen.’

Matrixport wordt een nieuwe concurrent voor Deribit op de optiemarkt. Deze ‘Nederlandse’ partij, tegenwoordig gevestigd in Panama, heeft als pionier 85% marktaandeel verworven.

Volgens Yan is één dominante partij te weinig voor dit marktsegment. Ook vindt hij dat Deribit te weinig liquiditeit en ‘klantenvoordeel’ biedt.

Vooralsnog is het onduidelijk wat Bit.com daar tegenover stelt. De details van de marktplaats moeten de ‘komende maanden’ duidelijk worden.

Durfgeld

Matrixport heeft 160 werknemers, waarvan er 50 werken aan Bit.com. Naar verluidt heeft het platform al 30.000 geregistreerde gebruikers, voornamelijk uit Azië.

Klanten uit Amerika en Japan zijn vanwege licentievereisten bij voorbaat uitgesloten. Yan verklapt aan The Block dat de onderneming in twee financieringsrondes maar liefst 40 miljoen dollar groeikapitaal is opgehaald.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!