bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: 5 redenen voor een hogere Bitcoin koers

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,693.08.  Dat is -0.03% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0086 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $215,824,649,921.44 met een circulatie van 18,457,468 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin beurs LocalBitcoins zet tandje bij in opsporen witwassen

Bitcoin beurs LocalBitcoins gaat samenwerken met blockchain speurder Elliptic om meer inzicht te krijgen in bitcoin transacties. Ze doen dat onder druk van de toezichthouder in thuisland Finland.

Via LocalBitcoins uit Finland kun je net zoals op Marktplaats onderling Bitcoin verhandelen. Handel zonder beurs of broker dus.

LocalBitcoins fungeert als tussenstation (‘escrow’) bij een trade. Zodra koper en verkoper hun digitale handtekening hebben gezet, komt de Bitcoin en het fiat geld in beweging.

Anders dan een beurs of broker hoeft deze marktplaats geen eigen BTC voorraad aan te houden als risicokapitaal.

‘Bitcoin ongeschikt als geld’, stelt Griekse oud-minister Financiën in brief

De voormalige minister Financiën van Griekenland Yanis Varoufakis ziet vrij weinig in Bitcoin. Juist de onwrikbare, monetaire eigenschappen maken de munt ongeschikt om het huidige geldstelsel te vervangen. Sterker, het maakt de huidige kloof tussen arm en rijk alleen maar groter.

In een open brief onderzoekt hij de these: kan Bitcoin het huidige geldstelsel vervangen? Zijn antwoord is panklaar: nee.

Als de centrale banken vervangen zouden worden door Bitcoin, komt daar hyperkapitalisme en toenemende ongelijkheid voor terug.

Dit zijn 5 redenen waarom de Bitcoin koers nog niet klaar is met stijgen

De Bitcoin koers (en daarmee ook de community) heeft een mooi etmaal achter de rug. De prijs is namelijk doorgeschoten naar het hoogste punt in 2020.

Zit er nog meer in het vat voor de grootste cryptomunt? Er zijn namelijk meerdere indicatoren die vertellen dat Bitcoin zijn kruit nog niet heeft verschoten.

We hebben vijf redenen voor een bull run op een rijtje gezet die wij graag met jou delen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!