Goedemorgen Bitcoin: Waarom zijn er maximaal 21 miljoen BTC?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Prijzenpot van 1,5 Bitcoin (BTC) bij mountainbike wedstrijd Zuid-Afrika

Bitcoin verdienen met een fietswedstrijd? In Zuid-Afrika is er een mountainbikewedstrijd met een kleine prijzenpot met bitcoin.

Munga MTB, een mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika, heeft een mooie hoofdprijs opgesteld voor de 150 deelnemers. In de zwetende hitte gaan ze strijden voor 1,5 BTC aan prijzengeld. Munga MTB, gestart in 2015, zal in december plaats vinden en wordt gesponsord door Bitstamp.

VISA schiet tekort bij donaties aan een goed doel. Bitcoin biedt uitkomst

Wat doe je als de traditionele betaalverwerkers donaties aan een goed doel (onbewust) moeilijk maken? Dan zet je een eigen bitcoin crowdfunding op.

De Nederlandse organisatie COLT is een crowdfund actie gestart waarmee je met Bitcoin (via Lightning) kunt doneren.

COLT staat voor Cambodian Organisation for Living and Temporary-care. Het biedt ontwikkelingshulp aan een community centrum net buiten Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Waar komt het maximale aantal van 21 miljoen bitcoin vandaan?

Als er één aspect van Bitcoin essentieel is, is dat de maximale supply. Dit is een onderdeel waarin de cryptomunt zich onderscheid van euro’s en dollars. Van dit fiduciair geld is de voorraad oneindig. Er kan immers oneindig geld geprint worden.

Bij Bitcoin is de maximale voorraad gelijk aan 21 miljoen, terwijl je deze Bitcoin wel gewoon op kunt delen in honderden miljoenen satoshi’s. Maar waar komt deze 21 miljoen vandaan?

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...