BTC bitcoin mining China

Kirgistan wil Bitcoin mining legaliseren, maar wel 15% belasten

Landen proberen allemaal op hun eigen manier de regels rondom bitcoin (BTC) vorm te geven. In Kirgistan is er nog geen officiële regelgeving voor bitcoin mining. Het land wil bitcoin miners 15% belasten en de industrie legaliseren.

In 2018 gaf het hoofd van de nationale bank al aan dat zij de bitcoin industrie niet in de weg wilde zitten. Tolkunbek Abdygulov geeft aan dat het (bijna) onmogelijk is om bitcoin te verbieden en dat mensen mogen investeren op eigen risico.

Invloed op mining

Kirgistan is een land in Centraal-Azië en wordt omringd door landen waar bitcoin mining ook groeit of zelfs een steeds belangrijker onderdeel van de economie wordt.

De regelgevers in Kirgistan hopen hiermee ook wat extra budget te kunnen genereren voor de overheid zelf.

Bitcoin in de regio

Ondernemers en dus ook bitcoin miners kijken voornamelijk naar één ding: waar kan ik het meeste geld verdienen?

Als het minen van bitcoin in Kirgistan door deze nieuwe maatregel te duur wordt, dan zijn er buurlanden waar het mogelijk beter vertoeven is voor bitcoin miners.

In Kazachstan lijken ze nog geen werk te maken van extra belastingen bijvoorbeeld: ‘We belasten alleen ‘echt geld’, geen Bitcoin miners’. Terwijl buurland Oezbekistan zelfs een eigen mining pool opzet.

De grootste buurman van Kirgistan is China. De bitcoin mining industrie is daar nog altijd het grootste. Volgens prominente bitcoiner Jameson Lopp zal het land deze rol echter langzaam aan verliezen:‘China krijgt minder dominante rol in Bitcoin mining industrie’.

Kortom: genoeg keuzes in Centraal-Azië als het aankomt op bitcoin mining.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!