bitcoin BTC derivaat

Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale: $1,6 miljard erbij in slechts 6 maanden

Het Bitcoin fonds van Grayscale is maar liefst $1,6 miljard in waarde gegroeid. En dat in slechts 6 maanden tijd.

Bitcoin (BTC) fonds Grayscale

De totale assets onder beheer is gegroeid van 1,87 miljard aan het einde van 2019 naar $3,5 miljard aan het einde van kwartaal twee.

Dat is een groei van maar liefst 90% in zes maanden tijd. De cijfers staan in een kwartaalrapportage die is gemeld aan de Securities and Exchange Commission (SEC). Ze zijn dat verplicht te doen, want sinds januari is GBTC geregistreerd bij de Amerikaanse toezichthouder.

Grayscale is onderdeel van het grotere Digital Currency Group uit New York, waar onder meer Coindesk ook onder valt. Ook zijn ze aandeelhouder van Avanti, een Bitcoin bank gevestigd in de staat Wyoming.

Kijken we naar de aantallen BTC in het fonds, dan is de groei opmerkelijk. Eind juni 2020 zat er liefst 387.000 BTC in Grayscale Bitcoin Trust. Een groei van 125.531 BTC. Tegen de koers van 30 juni is er dus in zes maanden even 1,15 miljard dollar ‘bijgestort’.

Het fonds trekt vooral institutionele beleggers aan zoals beleggingsfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen. Via een trust hoef je niet direct te investeren in Bitcoin, maar de fonds ‘volgt’ de spotprijs van Bitcoin. Stijgt de spotprijs, dan stijgt het aandeel in het trust ook mee.

Dat het fonds in dollars meer waard is simpel te verklaren. De prijs van Bitcoin is gestegen van $7.200 eind december 2019 naar $9.200 eind juni 2020.

Grayscale verklaarde eerder dat kwartaal twee dit jaar ‘het beste kwartaal ooit’ was. Op moment van schrijven zit er in fonds een totale som van maar liefst $4,7 miljard.

Institutioneel geld

Vorige week meldde Grayscale dat 33% van alle institutionele beleggers interesse tonen in Bitcoin en andere cryptovaluta.

Deze week is het fonds ook gestart met een uitgebreide advertentiecampagne op alle grote Amerikaanse zenders zoals CNBC en Fox. Bedoeld om precoiners naar deze nieuwe assetklasse te lokken. De reclame krijgt gemengde reacties.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!