‘Naast de prijs ziet ook de on-chain data van Bitcoin er goed uit’, aldus Willy Woo

Bitcoin (BTC) brak qua prijs recentelijk uit een regio waar het meerdere maanden in bleef hangen. De koers wist maar niet definitief door de grens van $10.000 te breken, tot een paar dagen geleden.

De prijs piekte op sommige beurzen op$11.600, maar is op het moment van schrijven gezakt naar $11.000. Bitcoin analist Willy Woo ziet naast de prijs nog andere cijfers die een positief beeld schetsen voor de toekomst van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Woo ziet onder andere de mempool van bitcoin vollopen. De mempool is de wachtrij voor bitcoin transacties voordat ze worden verwerkt door miners. Miners kiezen vaak de beste betalende transacties, ze willen immers geld verdienen.

De bitcoin blocks zitten volgens Woo voller dan ooit en ook zien we in onderstaande grafiek dat de transacties in de wachtrij hard oplopen.

In 2017 waren er overigens twee periodes waarin de transactiekosten en de wachtende transacties nog een stuk hoger lagen. Het was toen bijzonder druk op het netwerk door de plotselinge interesse in BTC.

Dit betekent simpelweg dat de vraag naar bitcoin transacties momenteel groeit. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat mensen nieuwe bitcoin hebben gekocht of juist hebben verkocht tijdens de laatste heftige prijsbewegingen.

Via

'Naast de prijs ziet ook de on-chain data van Bitcoin er goed uit', aldus Willy Woo

Relative Strength Index

De Relative Strength Index (RSI) suggereert volgens Woo dat er in de loop van dit jaar (vierde kwartaal) een nieuwe bull run aankomt.

Volgens onderstaande grafiek werd de weg omhoog eerder dit jaar al ingezet. Maar COVID-19 gooide, net als bij veel andere industrieën in de wereld, roet in het eten. Volgens Woo is de koers echter weer op de goede weg en hij voorziet een stijging tot in 2021 naar prijzen rond de $20.000.

Via

'Naast de prijs ziet ook de on-chain data van Bitcoin er goed uit', aldus Willy Woo

Ander bitcoin nieuws met interessante data:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...