Deze vroege Bitcoiner verkocht in 2015 BTC met 100% winst in op eBay

Tegenwoordig zijn er honderden miljarden gemoeid met de bitcoin industrie. Maar niet zo lang geleden was het op sommige plekken in de wereld nog bijzonder lastig om aan bitcoin (BTC) te komen.

Chris Maurice zag in 2015 een gat in de markt en besloot bitcoin via eBay te gaan verkopen. Hij verkocht de bitcoin voor twee keer de prijs. Dat meldt Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van eBay naar beurs

Inmiddels heeft Maurice een eigen beurs in Nigeria onder de naam Yellow Card. Maar het begon op eBay: ”We verkochten in een week voor $40.000, voor twee keer de aankoopprijs.” Maurice dacht dat de sky the limit was.

Mensen die geïnteresseerd waren in bitcoin konden makkelijker terecht bij een verkoper op eBay en waren bereid daarvoor extra te betalen.

In 2013 in aanraking met bitcoin

Maurice kwam in 2013 via een vriendin in aanraking met bitcoin. Niet geheel toevallig is zijn vriend, Justin Poiroux, de mede-oprichter van Yellow Card. De beurs werd echter een periode later pas opgericht.

Op eBay stonden volgens Maurice in 2015 nog meer bitcoin te koop. Die gingen niet voor twee, maar drie keer de normale prijs: ”Ik belde Justin op en zei: ‘Hey, we zijn twee relatief slimme mensen. Ik weet hoe we eBay moeten gebruiken, jij weet wat bitcoin is dus laten we geld verdienen.”

Problemen

Het verhaal van eBay liep echter minder goed dan eerst gedacht. Mensen kochten de bitcoin met gestolen creditcards en vervolgens werden de transacties teruggedraaid. Maurice: ”Toen PayPal hier achter kwam, haalde ze het geld terug van ons. Wij hadden de bitcoin al gestuurd.”

Een bitcoin transactie is niet terug te draaien zoals een doorsnee digitale betaling met een bankrekening of creditcard. Maurice: ”Dat is natuurlijk hoe ik geleerd heb dat bitcoin niet terug te draaien is.”

Beurs

Uiteindelijk heeft dit verhaal ze niet afgeschrikt, hun beurs is up and running. Sterker nog: Yellow Card haalde in een eerste investeringsorde recentelijk $1,5 miljoen aan investeringen op.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)