Goedemorgen Bitcoin: Opmerkelijk, prijs even naar $100.000 op Binance

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin prijs op Binance (kort) naar $100.000 door glitch in algoritme

De prijs van Bitcoin (BTC) stond gisteren heel eventjes op $100.000 op de cryptobeurs Binance. Rond vijf uur ’s nachts gebeurde er namelijk iets raars op met de BTC futures grafiek.

In de uren ervoor was de koers richting de $12.000 gekropen. De prijs daalde vlak na deze prijs wick overigens naar de $11.000. De futures prijs van $100.000 was toen al weer teniet gedaan.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, bevestigde dat de prijs heel kort op een dit hoge niveau stond:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Het was weer eens een dag in crypto. We hebben wel price band protection, maar de algo van een gebruiker ging ‘ballistisch’ en stuurde meerdere orders om deze prijs te bereiken. We zullen deze grafiek waarschijnlijk een beetje moeten aanpassen, zodat hij in de toekomst leesbaar is.”[/penci_blockquote]

Dit laatste bevestigen ze ook in een officiële update. De aanpassing van de grafiek gebeurt op aanvraag van de community, stellen ze

Bitcoin (BTC) miners zien inkomsten met 7% stijgen in juli

Bitcoin (BTC) miners hebben in juli een prima maand achter de rug. Ten opzichte van de vorige maand juni is er namelijk 7% meer omzet gedraaid.

Hoe is deze omzetgroei te verklaren? Uit data van Coin Metrics en Coindesk Research blijkt dat er sprake is van hogere transactiekosten en méér volume op het netwerk.

Zoals bekend is dat te wijten aan de hogere Bitcoin prijs. Een groot deel van de transacties op het Bitcoin netwerk zijn handelsgerelateerd.

BTC miners hebben gezamenlijk $300 miljoen aan omzet gedraaid afgelopen maand. In juni was de totale omzet nog $281 miljoen. Het is de eerste omzetgroei sinds april dit jaar, zo blijkt uit het onderstaande overzicht.

Chinese banken blokkeren weg naar goud. Biedt Bitcoin een oplossing?

Grote Chinese banken blokkeren de koop van goud en andere edelmetalen. Ook de Shanghai Gold Exchange overweegt maatregelen om de goudhandel af te laten koelen om ‘beleggers te beschermen’.

Kan Bitcoin uitkomst bieden?

Chinese toezichthouders en grote banken nemen deze maatregelen, omdat de interesse in goud is geëxplodeerd. De prijs bereikte vorige week een all-time high. Momenteel betaal je $1.969 per ounce goud. Om precies te zijn 31,10 gram goud.

Persbureau Reuters luidde vorige week al de alarmklok. Ingrijpen van de autoriteiten zou nodig zijn om de goudkoorts af te koelen. Investeerders zoeken naar safe havens, omdat de financiële markt nog verre van stabiel is.

De redenen zijn zonneklaar. COVID-19 gaat naar een wereldwijde tweede pandemiegolf toe, de waarde van de dollar daalt en de bankrente zijn nihil tot niets. Het is dus niet heel onverwacht dat investeerders hun vermogen willen stallen in hard assets.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...