bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: $300.000 aan Bitcoin terecht in oud zip-bestand

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,490.91.  Dat is -0.75% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0095 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $194,048,589,306.21 met een circulatie van 18,496,831 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin nu 87.000 lira waard in Turkije, hoger dan hype van eind 2017

Bitcoin (BTC) was maandag meer waard dan ooit in Turkije. Voor 1 BTC leg je op moment van schrijven 87.000 lira neer.

Het is het hoogste punt voor Bitcoin ooit, hoger dan eind 2017 toen Bitcoin over de toonbank ging voor 80.000 lira.

De Bitcoin koers is de afgelopen week weer gestegen en tegelijkertijd is de Turkse lira in dollars weer minder waard geworden.

Je moet nu 7,3 lira neerleggen om in te wisselen voor 1 dollar, getuige ook de onderstaande grafiek. Twee maanden geleden zag de wisselkoers USD-TRY er nog heel anders uit.

Amerikaanse anti-Bitcoin bankier: Nieuwe lockdown moet economie redden

De voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis roept op tot een nieuwe lockdown om de Amerikaanse economie te redden.

In een opiniestuk van de Friday New York Times schrijft anti-bitcoiner Neel Kashkari dat Amerika een “lockdown nodig heeft om zowel levens als de economie te redden.”

In februari dit jaar liet hij zich van zich horen. Hij noemde cryptomunten namelijk destijds een ”grote vuilnisbelt.” De Amerikaan ziet niets nuttigs in cryptovaluta en zou naar eigen zeggen zijn éénjarige dochter eerder obligaties geven dan Bitcoin.

Deze anti-bitcoiner is van mening dat er een ‘meer restrictieve lockdown’ nodig is om een verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. In zijn ogen moet elke Amerikaanse staat het coronavirus bestrijden en ‘uitroeien’.

Deze uitspraak deed hij samen met Michael T. Osterholm, directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy aan de Universiteit van Minnesota.

Geluksvogel krijgt ‘verloren’ $300.000 aan Bitcoin terug uit oud zip bestand

Vorige week vertelde Michael Stay op de (virtuele) DEFCONConference een mooi verhaal van hoe hij een Bitcoiner heeft geholpen. De CTO van blockchain bedrijf Pyrofex hielp namelijk om iemand de toegang tot de private key van zijn Bitcoin terug te geven.

En het was geen klein bedrag dat het Russische slachtoffer was kwijtgeraakt. Het zou zijn gegaan om Bitcoin ter waarde van $300.000. De keys stonden in een zip-bestandje. Stay kreeg de taak om deze file op een goede manier te openen.

De Rus stuurde Stay vorig jaar een bericht op LinkedIn. Hij had zelf alle mogelijke manieren bedacht om de bestanden te decoderen. Hij kocht in 2016 voor $10.000 aan Bitcoin, maar vergat ook het wachtwoord van het zip bestand waar de private key in stond.

Gelukkig wilde Stay wel een poging wagen. Hij is voormalig security engineer van Google en voor een vergoeding van $100.000 wilde hij de anonieme Rus wel helpen.

Met dit bedrag zou hij alle kosten kunnen dekken die nodig zijn om mogelijk toegang terug te krijgen tot de zip file. De beveiliging was sterk en het bestandje was al meer dan drie jaar oud. Toch ging de Rus akkoord met het voorstel en zo ging Stay aan het werk.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!