bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse fiscus legt meer focus op BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,754.04.  Dat is 6.53% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0078 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $236,246,590,281.00 met een circulatie van 18,523,275 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Amerikaanse belastingdienst legt meer focus op Bitcoin (BTC)

Wereldwijd kijken overheden steeds serieuzer naar de wereld van bitcoin, ook de Amerikaanse belastingdienst . Tijdens de belastingaangifte voor 2020 komen Amerikanen op de eerste pagina al een vraag tegen over BTC.

De Internal Revenue Service  wil graag het graag weten of je bitcoin hebt ontvangen, verkocht, verzonden, geruild en of je op een andere manier aan ‘virtuele valuta’ bent gekomen.

Giga Bitcoin mining farm Kazachstan kan 4% van netwerk pakken

In september opent in Kazachstan een van de allergrootste mining faciliteiten ter wereld haar deuren. De grootte ervan is te vergelijken met een kleine elektriciteitscentrale.

Mining bedrijf Enegix vertelt aan CoinDesk dat het er over drie weken klaar voor is om een datacenter te openen van 180 megawatt (MW).

Volgens Dmitriy Ivanov, de directeur sales van het bedrijf, biedt de faciliteit plaats aan maximaal 50.000 mining rigs. De faciliteit is gevestigd in Ekibastuz, dichtbij de Russische grens.

Hackers eisen $450.000 aan Bitcoin na ransomware aanval op universiteit Utah

De Universiteit van Utah heeft bijna een half miljoen dollar – hoogstwaarschijnlijk in Bitcoin – betaald om versleutelde gegevens terug te krijgen. De onderwijsinstelling werd slachtoffer van een ransomware aanval. Deze actie past in een reeks van andere aanvallen die gericht zijn op verschillende Amerikaanse scholen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!