bitcoin verkoop

“Bitcoin beurs Bithumb staat te koop voor 430 miljoen dollar”

Bithumb, de grootste Bitcoin beurs van Zuid-Korea, staat vermoedelijk te koop. Nieuwssite Herald Corporation baseert zich op bronnen binnen investeringsbanken dichtbij de onderneming.

Bitcoin beurs te koop

Naar verluidt is de accountant KPMG ingehuurd om een koper te vinden. De firma moet minstens 500 miljard won (~430 miljoen dollar) opbrengen. Er zijn enkele geïnteresseerde partijen zoals buitenlandse investeerders en private equity fondsen uit Zuid-Korea.

Kopers moeten rekening houden met het traject waar de beurs zich in bevindt. Want Bithumb en haar bestuursvoorzitter Lee Jung Hoon ligt onder het vergrootglas bij de autoriteiten.

Vorige maand deed de federale politie een huiszoeking in Seoul en nam diverse bedrijfsapparatuur in beslag. Dat sloot aan bij een lopend politieonderzoek naar de wandelgangen van Lee Jung Hoon, de bestuursvoorzitter van Bithumb Korea en Bithumb Holdings.

Ze vermoeden financiële fraude met de token BXA. Deze cryptomunt moest fungeren als exchange token, maar zover kwam het niet. Beleggers die er in de pre-sale 30 miljard won (25 miljoen dollar) in staken, zagen hun geld in rook opgaan.

Het is niet de eerste keer dat Bithumb in de etalage staat. In 2018 ketste verkoop aan BK Global Consortium op het laatste moment af. Dat ging toen niet door omdat de koper niet met het bedrag over de brug kon komen. Toen ging het om een verkoopbedrag van circa 345 miljoen dollar, op het hoogtepunt van de markt.

Wash trading

In Zuid-Korea hebben de autoriteiten opgetreden tegen twee andere beurzen in het land: Coinbit en Komid.

Bij Coinbit was er sprake van grootschalige wash trading en bij de tweede beurs hebben de oprichters hun eigen account opgehoogd met ‘nep geld’.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!