Bitcoin beurs BitMEX komt met mobiele trading app voor 140 landen

BitMEX geldt als één van de populairste beurzen op de Bitcoin markt. Handelaren kunnen door middel van futures speculeren op de Bitcoin koers.

Het bedrijf brengt nu een mobiele app uit voor zowel iOS als Android. Deze is te downloaden in 140 landen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs BitMEX

In een interview met The Block laat commercieel directeur Ben Radclyffe weten dat BitMEX de software in eigen beheer heeft gebouwd. Gebruikers hebben dezelfde functies (storten, opnemen, handelen) als op de webversie. Maar bijvoorbeeld de beruchte chatbox ontbreekt nog.

Dat hun klanten nu ook mobiel kunnen handelen, kán gevolgen hebben voor de Bitcoin koers. Een van de mogelijke gevolgen is meer handelsactiviteit vanuit BitMEX met méér koersschommelingen tot gevolg.

Handelen op BitMEX is niet zonder risico, in het bijzonder omdat handelaren gebruik kunnen maken van leverage (‘hefboom’).

Daarmee speculeer je op de koers met geleend geld van de beurs. Een handelsstrategie die niet is geschikt voor beginners en enkel voor zeer ervaren handelaren.

Identificatie

De app maakt gebruik van dezelfde methoden als de webversie om gebruikers te identificeren zoals een vingerafdrukscan en gezichtsherkenning (Face-ID).

De exchange heeft onlangs aangekondigd dat alle klanten door een know-your-customer procedure heen moeten. Voor 12 februari 2021 moet iedereen geïdentificeerd zijn.

BitMEX is een ongereguleerde beurs en niet te vergelijken met een ‘normale’ beurs zoals de Nasdaq of CME. In bepaalde jurisdicties zoals Amerika en Canada is men uitgesloten om inwoners van die landen te bedienen. Bovendien zijn er verwikkeld in diverse rechtszaken in de VS.

Zo wil de firma Bitcoin Manipulation Abatement LLC, dat een groep gedupeerde beleggers vertegenwoordigt, inzage in 30.000 e-mails in een lopende rechtszaak.

Lees meer over:
appBitcoin nieuwsBitMEX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...