Bitcoin beurs Cryptopia stap dichter bij terugstorten van verloren tegoeden

Licht aan het einde van de tunnel voor de gedupeerden van Bitcoin beurs Cryptopia. Accountant Grant Thornton kondigde vandaag aan dat ze verwachten de registratie voor de terugvordering van het geld tegen het einde van 2020 te kunnen openen.

Cryptopia

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de beurs Cryptopia in de problemen kwam. Er werd bij een hack $17,85 miljoen aan cryptocurrency’s buit gemaakt. Het resulteerde in een liquidatie van het handelsplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptopia stond bekend als een platform waar je enorm veel coins en tokens kon verhandelen. Maar door deze hack raakten duizenden mensen hun geld ineens kwijt. Volgens het persbericht zou het gaan om 960.000 accounts.

In de rechtbank kregen de gedupeerden hun gelijk. Ze krijgen voorrang op de crediteuren van Cryptopia. Daarmee was de hoop terug dat ze hun geld, dat verdwenen leek te zijn, toch (deels) terug kunnen krijgen.

En nu zijn ze een stap dichter bij het verkrijgen van het resterende geld. Het accountantskantoor verwacht voor het einde van het jaar de registratie te kunnen starten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De verwachting is dat het proces voor de claims tegen het einde van het jaar van start zal gaan, gevolgd door het procedures voor anti witwassen. Zodra deze twee fasen zijn voltooid, verwachten we dat de restitutie zal volgen.”[/penci_blockquote]

Verificatie accounts

Het bedrijf heeft nu dus een procedure voorbereid waarop voormalige klanten van de beurs hun assets kunnen claimen. Ze moeten daarvoor wel hun account(s) en andere gegevens verifiëren op een speciaal ingericht portaal. Zolang deze fase niet is voltooid, kan Grant Thornton niet doorgaan met uitbetalingen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We kunnen de beurs niet heropenen om de coins van rekeninghouders terug te geven. De beurs is gehackt en de bron van de hack is nog steeds onbekend en wordt nog steeds onderzocht door de politie van Nieuw-Zeeland.”[/penci_blockquote]

Vanwege de hack had de curator alle coins opnieuw in veiligheid gebracht in een “niet-gehackte omgeving” voordat ze verder gingen met het proces. De $101 miljoen aan cryptovaluta behoren dus gewoon de klanten van de beurs toe en niet de schuldeisers.

Dader

Het is nog steeds onduidelijk wie er achter de diefstal zit en hoe de hackers de miljoenen in bezit konden krijgen. De oprichter van Cryptopia, Adam Clark, vermoedt dat het gaat om een inside job. Ook heeft hij zijn twijfels over het idee dat het de daders zou gaan om het geld alleen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Een hacker wist op de een of andere manier waar alles was. Iemand kwam binnen met alle keys en verwijderde de logs. Ze hebben echter niet alles meegenomen. Het ging niet om het uitgeven van het geld, het ging ze er om om het bedrijf kapot te maken.”[/penci_blockquote]

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

2 comments

  1. Het is mij ook overkomen. Ik zocht naar een makelaar om e-yuan te verhandelen en werd doorgestuurd naar deze Advancetox / Advancestox. Nadat ik een account had aangemaakt, vielen ze me letterlijk aan met telefoontjes van verschillende Britse nummers, WhatsApp-berichten, e-mails enz. en haalden me over om het geld over te maken, op een zeer reële manier. Ik sta niet onder druk en heb ze verteld dat het op oplichterij lijkt – ze hebben het zeker ontkend, maar hebben tot nu toe niets van hen gehoord. Toen vond ik deze site met meer bevestiging en hoe ze veel onschuldige mensen hebben opgelicht. Geef geen informatie over uw kaart/bankrekening aan deze mensen en als u contact heeft opgenomen met uw bank of een gerenommeerd oplichtingsbedrijf zoals: Lallroyal? .org en meld een poging tot fraude. Proost!