Bitcoin BTC update

Bitcoin (BTC) koers stijgt boven $10.400, Raoul Pal breidt positie uit

Op moment van schrijven is Bitcoin (BTC) ~$10.400 waard. Weet de koers door te stoten? We doen een rondje analisten op Twitter. Wat zeggen zij?

Bitcoin (BTC) koers

Op de Coinbase grafiek steeg de prijs van $9.000 op 16 juli naar ~$12.500 op 17 augustus. Vorige week kwam deze rally abrupt tot een einde.

De koers dipte in één week met $2.000, circa 12%. Dat dreunde de afgelopen dagen nog even na en dat was even spannend.

Uiteindelijk is de future gap bij $9.600 niet gevuld en kunnen we even ademhalen. Het laagste punt was $9.825 op de Bitstamp grafiek. De bulls hebben de $10.000 goed verdedigd. Voorlopig.

Op moment van schrijven zijn de analisten positief gestemd. Is een herstel richting $11.000 in de maak?

De eerste opdracht is het vullen van de future gap bij $10.625, zoals analist John van Meer vanochtend opmerkte. Daarbij wel een aantekening: het standhouden van de zone van $10.450 de komende 24 uur.

Dat kan volgens deze onderstaande analist een ‘trigger’ zijn voor een opwaartse beweging naar $11.200, zo bericht Bitcoinist.

Goud correlatie

De Nederlandse analist ‘Jack Sparrow’ haalt er ook een paar indicatoren bij om de koers van Bitcoin duiden. Belangrijk is de zogenaamde ‘Displaced Moving Average’ over een periode van 128 dagen.

Feitelijk legt hij die indicator op de bitcoin grafiek om op basis van historische levels de huidige prijsactie te analyseren. De indicator ligt er gunstig bij, zo laat de doorgaans goed ingevoerde analist weten.

Let wel op: de kans dat de koers naar beneden uitbreekt, is nog steeds 50%.

Wat meehelpt, is dat Bitcoin eventueel kan meeliften met het sentiment op de aandelen – en goudmarkt. De correlatie met beiden (goud en de aandelenindex S&P 500) is momenteel historisch gezien hoog. Zowel de aandelen als goud laten ook een stijgende lijn zien, net zoals Bitcoin.

Raoul Pal

De Britse investeerder Raoul Pal, een voormalig talent bij Goldman Sachs én oprichter van Real Vision, verklapt dat hij met ‘meer dan 50%’ in Bitcoin zit.

Hij maakt echter niet duidelijk of het de helft is van zijn cash positie of de helft van zijn complete beleggingsportfolio.

In eerdere podcasts pleitte hij namelijk altijd voor een gezonde spreiding van cash, aandelen, edelmetalen en cryptocurrency’s.

Kijken we fundamenteel, dan ligt het netwerk van Bitcoin er gezond bij. De rekenkracht zit op een recordhoogte, het aantal transacties en wallets stijgt en zelfs beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy kiezen ervoor om Bitcoin op de balans te houden.

Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, is een Bitcoin fonds gestart. En het land Kazachstan is op zoek naar bijna 800 miljoen dollar om hun mining activiteiten te financieren.

Maar bijvoorbeeld miners die ook Bitcoin verkopen om hun operatie draaiende te houden, kunnen roet in het eten gooien. Bitcoin beurs Kraken merkte deze week ook op: september is historisch gezien de minste maand qua rendement.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!