Bitcoin BTC investering Pantera

Deze Zwitserse start-up verkocht 300.000 euro aan Bitcoin via incasso’s

Update – In juli is het Zwitserse Relai gestart met het verkopen van Bitcoin (BTC) via automatische bankincasso. Het concept lijkt aan te slaan, want de afgelopen twee maanden is er voor circa 300.000 euro aan Bitcoin aan de man gebracht. Ze hebben bijna 1.000 klanten, die zelf hun private keys in handen houden.

Dat maakt de start-up bekend via de onderstaande tweet. Ook een onbekend aantal Nederlandse beleggers maken gebruik van de dienst, nadat Get Bittr eerder dit jaar is gestopt.

Bitcoin DCA’en

Het concept appelleert aan een bekend concept: Dollar Cost Averaging, kortweg DCA.

Dit is een manier om gestructureerd kleine beetjes Bitcoin te kopen. Door bijvoorbeeld 10 weken lang iedere woensdag 25 euro in te leggen, spreid je het risico (vergeleken met een aankoop van eenmalig 250 euro).

In Nederland was het platform van Ruben Waterman een bekende naam. Bittr was helaas genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien naar aanleiding van de (te) strenge AMLD5 wetgeving.

Het in Zwitserland gevestigde Relai presenteert nu een alternatief. Na enkele maanden van ontwikkelen is de app sinds vandaag te downloaden voor zowel iOS als Android.

Relai

Ze noemen het zelf easy bitcoin investing. Je hoeft namelijk geen account aan te maken en ook geen Know Your Customer (KYC) procedure door te lopen.

Je kunt direct na installatie van de app kiezen wat je strategie gaat zijn. Ga je voor 25 euro per week of voor 100 euro per maand? Vervolgens krijg je een stappenplan om jouw auto-DCA te voltooien.

De app wordt gelinkt aan jouw IBAN betaalrekening. Vervolgens kun je via jouw bank app een terugkerende overschrijving inplannen (overeenkomend met de door jou gekozen strategie). Je moet in de beschrijving een code zetten die dan weer verwijst naar jouw wallet.

Op deze manier stort Relai op terugkerende basis iedere keer een beetje Bitcoin in jouw wallet. En zo stort jij met de automatische overschrijving terugkerend euro’s naar Relai toe.

DCA Tool

Zoals het artikel al begon: Relai lijkt een mooie vervanger te zijn van (Get)Bittr. Maar terwijl GetBittr de afgelopen maanden al niet meer operationeel was, is er vanuit de Nederlandse community ook al gebouwd aan een tool.

Dit heet de Bitcoin-DCA tool en het is ontwikkeld door Jorijn. Je kunt op een lokale device (zoals bijvoorbeeld een Raspberry Pi) deze tool draaien. Je connect het middels de API van de Bl3p exchange en op die manier zorgt deze tool er voor dat er terugkerende buys en withdraws plaats vinden op jouw account. Je moet overigens wel en geverifieerd account hebben bij Bl3p.

Er liggen nog verschillende initiatieven op de plank, zoals de integratie van Bitfinex via Lightning withdrawals. Ook werkt Jorijn aan een functie waarbij je een mailtje naar jezelf stuurt zodra de bitcoin-dca tool een beetje BTC heeft aangeschaft.

In een eerder artikel spraken we met Jorijn over deze tool. Via zijn Telegram chat kun je hier ook meer over te weten komen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!