bitcoin btc futures derivaten binance

“26% van pensioenfondsen en verzekeraars wil méér Bitcoin kopen”

Pensioenfondsen en verzekeraars willen de komende 5 jaar méér Bitcoin of andere cryptocurrency’s kopen. Dat is de voornaamste conclusie uit de enquête van Evertas, een verzekeraar van digitale assets.

Institutioneel geld

De Bitcoin markt is momenteel vooral gedreven door particuliere belegger en het ‘slimme geld’, kleinere fondsen die puur in cryptocurrency’s beleggen.

Maar de wereld daarom omheen heeft Bitcoin nog niet echt ontdekt. Met institutionele beleggers bedoelt men: pensioenfondsen, family offices, verzekeraars of goede doelen.

De respondenten in dit onderzoek zijn samen goed voor een totaal vermogen van 78,4 miljard dollar. Enkele opvallende uitkomsten:

  • 90% van de respondenten verwacht de komende 5 jaar meer geld te steken in Bitcoin dan nu het geval is
  • 64% denkt aan een “lichte” stijging in exposure
  • 26% denkt aan een “significante” stijging in exposure

De enquête is afgenomen in juli, waarbij 50 instituties zijn ondervraagd. De ene helft is gevestigd in de VS en de andere helft in het Verenigd Koninkrijk.

“Onderverzekerd”

Gevraagd naar de redenen waarom men denkt hun positie uit te breiden, noemt men een aantal redenen:

  • duidelijkheid door regulering
  • liquiditeit door een groeiende markt
  • komst van meer traditionele partijen (adviseurs, brokers, fondsen) in de markt
  • negatieve rente op spaargeld en obligaties

Wel zijn er nog zorgen over het veilig opslaan en verzekeren van Bitcoin bij verlies en diefstal. Ook op het gebied van compliance zijn er vragen: voldoet elke beurs wel aan de regels?

Evertas heeft in een financieringsronde 2,8 miljoen dollar opgehaald, een ronde die is geleid door Morgan Creek Digital, waarvan Anthony ‘Pomp’ Pompliano een bekende partner is.

Volgens president en COO Rayond Zenkich is er “een tekort aan verzekeringsmogelijkheden in de Bitcoin markt en zijn beleggers nu onderverzekerd”.

Legitimiteit

De legitimiteit in de financiële wereld van Bitcoin lijkt toe te nemen. In Amerika waagt een beursgenoteerde bedrijf als MicroStrategy een eerder twee pensioenfondsen de stap naar Bitcoin.

Fidelity is een apart Bitcoin fonds gestart, in navolging van hedgefondsen zoals Galaxy Digital en Pantera Capital.

Vandaag is de eerste Bitcoin ETF een feit. Weliswaar op een kleine beurs met een aanbieder uit Brazilië, maar deze werkt samen met de Silvergate Bank uit de VS. Amerikaanse banken mogen cryptocurrency’s op hun balans zetten.

Binnen Nederland reguleert de centrale bank Bitcoin bedrijven middels de anti-witwaswet.

Kijken we naar de Bitcoin (BTC) koers, dan vertoont deze een dalende trend. Op dit moment vertoont BTC  een sterke correlatie met aandelen en edelmetalen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!