bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: EU zet aanval in met eigen cryptomunt

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,848.08.  Dat is -1.96% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0092 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $200,636,931,900.48 met een circulatie van 18,495,156 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘EU moet regels opstellen voor stablecoins’, aldus Hoekstra en collega’s

Niet alleen bitcoin is het doelwit van meer regels vanuit de Europese Unie (EU). Ook producten en bedrijven in het ecosysteem kunnen rekenen op maatregelen vanuit de EU.

Ook stablecoins moeten er mogelijk aan geloven. Als het aan de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra, en zijn collega’s uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje ligt worden er snel nieuwe regels opgesteld.

Lagarde (ECB): ‘Digitale munt voor eurozone is in de maak’

Binnen “enkele weken” komt de Europese Centrale Bank (ECB) naar buiten met een plan voor een digitale euro. Dat zegt Christine Lagarde, president van de ECB tegenover persbureau Bloomberg.

Het is geen nieuws dat de centrale bank broedt op een eigen digitale variant van de euro. Zoals bekend is China momenteel een digitale renminbi aan het testen bij diverse commerciële banken en techbedrijven.

Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Zo luidt de titel van de whitepaper van Bitcoin. Miljoenen mensen zijn inmiddels in aanraking gekomen met bitcoin.

Maar als je Bitcoin gebruikt, wat gebeurt dan precies? En hoe werkt een bitcoin transactie?

Hackers proberen al twee jaar een Bitcoin wallet met $690 miljoen te kraken

Al meer dan twee jaar lang is een groep hackers bezig om een versleutelde Bitcoin wallet te kraken met daarin meer dan $690 miljoen.

Een rapport van Vice maakt melding van een groep die op fora en ‘in de onderwereld’ samenwerkt om toegang te krijgen tot een wallet met daarin 69,370 BTC. Deze wallet is het zesde grootste adres dat er is, achter de cold wallets van enkele beurzen zoals Binance en Huobi.

Alon Gal, de CTO van Hudson Rock, bracht dit als eerste onder de aandacht. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in cybercrime. Hij zag dat dit adres rond ging op een populair hackersforum.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!