bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: ‘Fatale bug’ werd in 2018 al ontdekt

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,725.84.  Dat is 0.29% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0093 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $198,430,721,460.00 met een circulatie van 18,500,250 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Ontwikkelaars ontdekten in 2018 grote fout die Bitcoin kon stopzetten

Een bug in het protocol van Bitcoin had er toe kunnen leiden dat het hele netwerk van nodes in 2018 offline zou raken. Dit probleem is inmiddels verholpen en opgelost. Gelukkig zijn er geen hackers geweest die misbruik hebben gemaakt van deze fout.

Twee ontwikkelaars kwamen achter verschillende kwetsbaarheden die de blockchain op pauze hadden kunnen zetten. Ze dachten twee jaar geleden dit probleem al te hebben verholpen. Maar het ligt allemaal iets genuanceerder.

‘Dreigend verbod op Bitcoin mining zorgt voor uitverkochte hardware in Rusland’

Rusland en bitcoin lijken nog geen gelukkige combinatie. Althans, de regering van het land is druk in de weer om de toegangswegen en de industrie in het land flink in te perken.

Terwijl de politici in het land bezig zijn met regels, lijkt een deel van de bevolking nog snel wat inkopen te doen. In Rusland gaan grafische kaarten als warme broodjes over de toonbank.

Volgens lokale retailers als Citilink en Svyaznoy komt dat onder andere door de groeiende interesse in het minen van bitcoin.

Heb je $40 miljoen aan Bitcoin over? Je kunt er nu een privéjet mee kopen

Heb je nog wat Bitcoin over en wil je dit graag uitgeven? Dan kun je daar nu mooie vliegtuigen mee kopen. Het bedrijf Aviatrade accepteert nu miljoenenbetalingen via cryptocurrency’s voor mensen die een privéjets wil kopen.

Aviatrade heeft namelijk een nieuw betalingsplatform geïntroduceerd waardoor kopers met elke soort cryptovaluta kunnen betalen. Je kun op de website allerlei dingen voor vliegtuigen kopen. Maar het houdt niet op bij inventaris en accessoires.

Hup Bitcoin #51: Bitcoin miljonairs en Eurocoin bureaucraten

In deze Hup Bitcoin podcast bespreken Robin Heester en Wessel Simons weer de laatste Bitcoin nieuwtjes van de afgelopen week.

We bespreken het aantal miljonairs op het Bitcoin netwerk, financiële privacy en de wens van overheden om mee te kijken op het Lightning Network en het plan van Europa van een eigen digitale munt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!