Goedemorgen Bitcoin: Bank of England overweegt rente onder 0%

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘EU komt in 2024 met duidelijke regels rondom Bitcoin en andere digitale assets’

De Europese Unie (EU) komt met nieuwe regels rondom betalingen over de grens binnen Europa. Het gaat onder andere over stablecoins, maar deze nieuwe richtlijnen zijn ook belangrijk voor bitcoin.

De Europese Commissie wil binnenkort meer bekendmaken over hun strategie rondom de digitale wereld van finance. 78% van de betalingen in de eurozone gaan momenteel nog met contant geld.

Reuters noemt de lockdowns rondom COVID-19 een van de redenen voor de maatregelen. Zij zien in de huidige situatie een reden om snel over te stappen naar een samenleving zonder cash.

Bank of England overweegt negatieve rente. Is Bitcoin een alternatief?

De Bank of England (BoE) is serieus aan het overwegen om over te stappen naar negatieve rentes. Het idee erachter is dat het de economie een vliegende start te geven. Zowel het coronavirus maar ook de Brexit hebben voor een moeilijke situatie gezorgd.

Bitcoin beurs Cryptopia krijgt mogelijk verloren $17 miljoen terug

Thornton kondigde vandaag aan dat ze verwachten de registratie voor de terugvordering van het geld tegen het einde van 2020 te kunnen openen.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de beurs Cryptopia in de problemen kwam. Er werd bij een hack $17,85 miljoen aan cryptocurrency’s buit gemaakt. Het resulteerde in een liquidatie van het handelsplatform.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...