bitcoin dollar

Kraken komt met eigen Bitcoin (BTC) bank in Amerika

Bitcoin beurs Kraken richt een eigen bank op in de Amerikaanse staat Wyoming. Onder de vlag Kraken Financial gaat Kraken bankdiensten aanbieden. Deze tak neemt voortaan de plek in van de belangrijkste bankrelatie. Dat meldt Kraken in hun persbericht.

Banken

Kraken is daarmee naar eigen zeggen de eerste bank die valt onder de vlag van de ‘Special Purpose Depository Institution’. Deze structuur is opgezet voor bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency in de staat.

Tot op heden was Kraken, net als veel anderen, afhankelijk van andere banken voor hun doorsnee betalingen.

Moeite met banken

Het is een logische stap voor een bedrijf als Kraken. Zij voldoen aan de gestelde regels in Wyoming en kunnen daarmee andere financiële dienstverleners uit hun organisatie snijden.

In het verleden weigerde traditionele banken regelmatig hun diensten aan bedrijven in deze industrie. Kraken hoeft zich daar (voorlopig) geen zorgen meer over te maken.

Toch zien we ook op dat vlak vooruitgang. De grote bank JPMorgan trok in mei van dit jaar bijvoorbeeld Bitcoin beurzen Coinbase en Gemini als klant aan.

Waarom?

Dave Kinitsky, de CEO van Kraken Financial, legt de beweegredenen van het bedrijf uit: ”Voor Kraken biedt dit een betere infrastuur om te bankieren. Het zorgt voor minder afhankelijkheid van derde partijen.”

Ook biedt het bescherming tegen en biedt meer zekerheid vanuit een wettelijk oogpunt. En met een tak die dienst doet als bank kan het bedrijf ook nieuwe producten leveren.

Ook klanten kunnen deze stap merken in hun gebruikservaring, denk bijvoorbeeld aan snellere banktransacties.

Bankieren

En mocht je echt helemaal op willen gaan in de financiële diensten van Kraken dan kunnen Amerikanen ook een bankrekening openen. Je kunt daar vervolgens dollars en ‘digitale assets’ storten.

Het ligt voor de hand dat je vervolgens vanuit je bankrekening direct de bitcoin markt van Kraken op kunt. Minder grenzen en meer mogelijkheden dus.

Diensten

Naast een depositorekening wil Kinitsky op termijn ook andere producten introduceren. Denk bijvoorbeeld aan pensioenrekeningen, derivaten of bijvoorbeeld een betaalkaart.

Met dat laatste volgt Kraken een van de concurrenten. De beurs Binance komt met een Bitcoin pinpas voor Nederland en rest van Europa.

Nog niet helemaal rond

Kraken Finance kan nog niet direct van start. Het bedrijf moet nog aankloppen bij de Federal Reserve (de centrale bank van de VS) en ze zijn nog in de weer met een aantal bankpartners.

Het is ook nog onduidelijk of elke staat in Amerika de diensten van Kraken gaat accepteren. Kinitsky noemt New York als probleemgebied: ”Er zijn een aantal dingen die we moeten doen voor New York. Bijvoorbeeld: we moeten een fysieke bank hebben en uitleggen.”

Voor dat laatste komt er mogelijk goed nieuws. Amerika komt waarschijnlijk met landelijke regels voor Bitcoin bedrijven. Bedrijven moeten een licentie aanvragen bij een centraal orgaan. Met die licentie op zak kun je de diensten overal in de VS uitrollen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!