Deze 13 beursgenoteerde bedrijven hebben Bitcoin op de balans

De afgelopen maanden bracht MicroStrategy de Bitcoinwereld in vervoering door voor meer dan $425 miljoen aan bitcoin op de balans te zetten. Op deze website kun jij volgen welke beursgenoteerde bedrijven bitcoin (BTC) op de balans hebben.

Na de move van MicroStrategy begon iedereen te speculeren welk bedrijf als volgende de stap zou zetten. Daarbij werd de naam van Square van CEO Jack Dorsey vaak genoemd. Dit bleek uiteindelijk ook waarheid, want deze week stapte het bedrijf met $50 miljoen in bitcoin.

Bitcoin op de balans bij 13 bedrijven.

Beursgenoteerde bedrijven en bitcoin: een trend is geboren

Hoewel het achteraf gezien logisch is dat bedrijven bitcoin gaan gebruiken als reservemunt, was de move van MicroStrategy voor veel Bitcoiners een verrassing. Een bitcoin standaard zou vooral geïnstigeerd worden door massale adoptie door consumenten, institutionele investeerders en zelfs centrale banken.

Dat bedrijven zich op deze manier in het geweld zouden mengen werd om een of andere reden nooit veel opgenoemd. Nu is het zover en lijken de bedrijven elkaar in rap tempo op te volgen. Iets minder dan twee maanden na MicroStrategy werd Square met een investering van $50 miljoen de tweede.

Inmiddels is er op BitcoinTreasuries een lijst samengesteld van 13 bedrijven die bitcoin op de balans hebben. Het gaat hierbij alleen om beursgenoteerde bedrijven.

Waarom is er alleen voor beursgenoteerde bedrijven gekozen?

De keuze voor beursgenoteerde bedrijven is gemaakt om de doodeenvoudige reden dat deze bedrijven eenvoudig geverifieerd kunnen worden. Deze ondernemingen hebben immers de verplichten hun financiële stukken te openbaren.

De Canadese restaurantketen Tahinis maakte vrij snel na de move van MicroStrategy bekend dat ze ook zijn overgestapt op een bitcoin standaard. Maar de boeken van het bedrijf zijn niet openbaar en dat maakt het lastig om alles te checken. Er zijn buiten de lijst dus waarschijnlijk nog een stuk meer bedrijven die bitcoin gebruiken als reserve asset.

Wij kunnen niet wachten om te zien hoe de komende maanden zich gaan ontwikkelen. Veel meer bullish dan dit gaat het nieuws in ieder geval niet worden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!