‘Amerikaanse toezichthouder moet van conservatieve houding rond Bitcoin af’

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet met een open blik naar bitcoin (BTC) kijken. Dat vindt Hester Peirce, die zelf als commissaris ook onderdeel is van de beurswaakhond.

Peirce heeft binnen de bitcoin community inmiddels de bijnaam ‘Crypto Mom’ verkregen. Omdat de advocaat zich sterk maakt voor meer acceptatie van bitcoin en de financiële producten er omheen.

Constante verandering

Peirce zegt in gesprek met Cointelegraph dat Amerika te langzaam is met beslissingen over BTC. De bitcoin markt snel verandert snel en dus lopen politici en andere organisaties vaak achter de feiten aan. De conservatieve houding van de SEC verkleint volgens Peirce de acceptatie van de industrie.

“Er is steeds meer interesse van een breed spectrum aan mensen, van zowel mensen in de ‘crypto space’ als bij de traditionele financiële instituten. Zij vragen om ons leiderschap. “

Hester Peirce

Aanvragen

De advocaat denkt dat de SEC de komende jaren te maken krijgt met steeds meer aanvragen voor bijvoorbeeld een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Voorlopig houdt de Amerikaanse toezichthouder dit soort producten echter nog tegen binnen de landsgrenzen.

Inmiddels is er in Europa wel een bitcoin ETF beschikbaar: Gibraltar Stock Exchange noteert een Canadese Bitcoin ETF. Een ETF is een indextracker die zo exact mogelijk de prijs van bitcoin volgt. Zo kunnen beleggers speculeren op de bitcoin koers zonder zelf echt BTC te hoeven kopen.

Conservatief

De SEC is nogal conservatief in haar opvattingen. Peirce hoopt dat de commissie innovatie niet in de weg blijft staan. Er is leiderschap en begeleiding nodig, een rol die de SEC op zich moet nemen.

Peirce uit wel vaker kritiek op haar collega’s bij de SEC. Eerder dit jaar gaf zijn aan dat ook op het gebied van financiële producten er wel wat vaart achter gezet mag worden: ‘Zo gaat een Bitcoin ETF er nooit komen.’

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!