Lightning Network Bitcoin BTC

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers richting $11.000?

Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) rond $10.475. Wat gaat de prijs dit weekend doen? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin op het dagelijks tijdframe

Bitcoin heeft afgelopen vrijdag een flinke sell-off laten zien. Ook bevindt BTC zich weer onder de EMA-21 op het dagelijks tijdframe, wat ook niet positief is. Echter was deze correctie te verwachten en die hadden wij ook in het vorige artikel beschreven.

De prijs van bitcoin bevindt zich momenteel rondom sterke support van de $10.250 – $10.350 zone. Zolang BTC hier support houdt is er nog niets aan de hand en heeft BTC $11.000 nog in het vizier. 

Bullish grafiek:
Door deze correctie is het echter ook aannemelijk dat de koers daalt. Er is een grote driehoek die zich op het dagelijkse tijdframe aan het vormen is. Deze driehoek kan gezien worden als een mogelijke wave 4, met een lelijk bearish target van de $9.200. Deze Elliott Wave telling en Bearish driehoek ziet er zo uit:

Bearish grafiek:

4-uurgrafiek

Op het 4 uur tijdframe kunnen zien we nog weinig sterke en positieve signalen. Wel is het waarschijnlijk dat Bitcoin alsnog zijn $10.600 – $10.700 zone gaat opzoeken, maar deze target is helemaal afhankelijk van wanneer BTC zijn tijdelijke bodem vindt.

Mijn gedachte over een tijdelijke potentiële bodem ligt op het prijsniveau tussen de $10.250 en $10.330.  Verliezen we dit level, dat ziet het er wel heel erg bearish uit en is de volgende support pas rond de $10.000 zone. We kijken hiervoor naar een potentiële bullish divergentie op bijvoorbeeld het 4 uur tijdframe.

Op de kortere tijdframes is er al wel een bullish divergentie zichtbaar dus vanaf hier ($10.440) naar de $10.700 zone is ook mogelijk, alleen hiervoor moet Bitcoin nog wel even de $10.510 breken als bevestiging.

BTC 4-uurgrafiek:

Support levels

  • $10.250 – $10.330 (short term)
  • $10.000 (short term)
  • $9.820 (short term)
  • $9.660 (short term)
  • $9.100 (mid term)

Resistance levels

  • $10.600 – (short term)
  • $10.750 – (short term)
  • $10.900 – (short term)
  • $12.000 – (mid term)

Wat gaat bitcoin dit weekend doen?

Bitcoin kan nog wel eens gek gaan doen dit weekend. Het nieuws over BitMEX en de recente dump kunnen flink wat volatiliteit in de markt brengen. 

Hoe ik er nu naar kijk is dat Bitcoin wellicht nog iets kan zakken richting de $10.300 zone om daar vervolgens support te vinden. Ik verwacht in deze regio een bounce te zien die ons kan brengen naar de Golden Pocket. (0.65 Fibonacci).

In deze regio is het van belang om alles opnieuw te analyseren, want BTC bevindt zich dan in een cruciaal level. Een PUMP of DUMP zone. 


Ook is er op dit moment een bullish divergentie zichtbaar op de 1-uur, 2-uur en 3-uurgrafiek, die dus ook de beweging naar de $10.700 kan voltooien. De Bitcoin grafiek waar ik naar kijk op basis van Elliott Wave Theorie ziet er als volgt uit:

Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op YouTube.

Het Crypto Huis Premium & Cursus
Bekijk het premium en cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl.

Bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!