bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Elk congreslid in VS krijgt donatie van $50 in BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $17,554.92.  Dat is -6.74% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0057 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $325,721,112,977.52 met een circulatie van 18,554,406 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘150.000 Bitcoin van Mt.Gox komen voorlopig niet op de markt’

De 150.000 bitcoin van de gesloten bitcoin beurs Mt. Gox komen waarschijnlijk voorlopig niet op de markt.

Tussen 2011 en 2013 gingen er bij Mt. Gox flink wat bitcoin verloren. Tenminste, ze werden gestolen. Het ging in totaal om 850.000 BTC, de grootste hack in de wereld van bitcoin ooit.

De curator van de inmiddels failliete beurs heeft toegang tot 150.000 van deze bitcoin.

Amerikaanse lobbygroep doneert $50 in Bitcoin (BTC) aan ieder congreslid

Elke grote industrie heeft tal van lobbyisten in dienst om hun belangen te behartigen in de (wereld) politiek. De Chamber of Digital Commerce’s Political Action Committee (PAC) is een Amerikaanse lobbygroep die lobbyt voor de bitcoin industrie.

Je kunt als relatief kleine industrie niet opboksen tegen de eeuwen oude lobby van bijvoorbeeld banken, maar je kunt wel op andere manieren om aandacht vragen. Het politiek politiek actiecomité stort $50 aan bitcoin aan elk campagnefonds voor congresleden.

Bitcoin netwerk kalibreert: minen van BTC blijft nagenoeg stabiel

Het is niet alleen de Bitcoin prijs die in een consolidatiefase zit. Ook de veiligheid van het netwerk is in de afgelopen twee weken nauwelijks veranderd. De rekenkracht van Bitcoin zit momenteel rond de 138.09 EH/s.

Het Bitcoin netwerk kalibreert iedere twee weken op basis van het totaal aan rekenkracht dat alle miners inleggen. Deze miners gaan met elkaar de strijd aan om transacties te mogen verwerken.

Hup Bitcoin #56: Derivatenbeurs BitMEX hard aangepakt door Amerika

In deze Hup Bitcoin podcast bespreken Robin Heester en Wessel Simons weer de laatste Bitcoin nieuwtjes van de afgelopen week.

We bespreken uitgebreid de ontwikkelingen rondom BitMEX. Toezichthouders en het ministerie van Justitie klagen zowel de beurs zelf als de mensen achter bedrijf aan. Het platform heeft niet de juiste licenties om hun diensten in Amerika aan te bieden, daarnaast voldoet de beurs niet aan de strenge eisen in Amerika.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!