Amerikaanse lobbygroep doneert $50 in Bitcoin (BTC) aan ieder congreslid

Elke grote industrie heeft tal van lobbyisten in dienst om hun belangen te behartigen in de (wereld) politiek. De Chamber of Digital Commerce’s Political Action Committee (PAC) is een Amerikaanse lobbygroep die lobbyt voor de bitcoin industrie.

Je kunt als relatief kleine industrie niet opboksen tegen de eeuwen oude lobby van bijvoorbeeld banken, maar je kunt wel op andere manieren om aandacht vragen. Het politiek politiek actiecomité stort $50 aan bitcoin aan elk campagnefonds voor congresleden.

Crypto for Congress

Dit soort Political Action Committees willen bijvoorbeeld verkiezingen, wetgeving en andere politieke zaken beïnvloeden.

Volgens de oprichter van de groep Perianne Boring is deze actie bedoeld om meer bekendheid te genereren. Ook is het een kans om congresleden voor het eerst met bitcoin in aanraking te laten komen. Boring bestempelt de actie als ‘Crypto for Congres’.

Het is een leuke actie, maar andere lobbygroepen werken ongetwijfeld met andere budgetten om de politiek te beïnvloeden.

De politici kunnen zelf bepalen of ze de donatie accepteren of doneren aan een goed doel. De andere optie is dit gratis geld afwijzen.

De bitcoin die worden weggeven zijn gemijnd door techpartners van de organisatie. Core Scientific en Luxor zorgen voor de ‘schone bitcoin’.

Cursussen

Het blijft voor de Amerikaanse politici niet bij een beetje gratis bitcoin. Congresleden kunnen ook een online training volgen en een toolkit downloaden om aan de slag te gaan met bitcoin.

”Een van de grootste problemen die we altijd hebben is dat mensen echt niet begrijpen wat het is waar we over praten”, zegt Boring.

Bitcoin en politiek

Ze is er van overtuigd dat dit soort initiatieven helpen om meer politici aan bitcoin te krijgen. En dat is belangrijk, want wereldwijd worden er strenge regels gemaakt voor de gehele industrie.

Denk bijvoorbeeld aan belastingen en het verzamelen van data van mensen die bitcoin kopen.

Vanuit Amerika kwam er vorige week nog heftig nieuws: BitMEX met $2 miljard aan Bitcoin in kas aangeklaagd door waakhond VS. Toezichthouders en het ministerie van Justitie begonnen hun strijd tegen de derivatenbeurs BitMEX. Zij voldoen niet aan de Amerikaanse regels en worden daarom nu vervolgd.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!