Goedemorgen Bitcoin: OKEx in de problemen, fondsen bevroren

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin beurs Coinbase ontving 1.914 informatieaanvragen van klanten in 2020

Coinbase ontving 1.914 verzoeken voor data van hun klanten in de eerste helft van 2020. Vanuit Nederland kwamen tot nu toe acht verzoeken. Dat meldt Coinbase in een blogpost.

In het kader van transparantie delen verschillende grote beurzen de informatieverzoeken van overheden en andere instanties. Ook bitcoin bedrijven in Nederland moeten veel data opslaan om informatie te delen als daar om gevraagd wordt.

Stablecoin Tether (USDT) verwerkte in totaal $600 miljard aan transacties

Het gebruik van de stablecoin Tether (USDT) op exchanges is nog steeds immens populair. Maar ook buiten de beurzen om is Tether erg groot. Volgens de laatste data van Glassnode heeft de stablecoin het totale transactievolume de grens van $600 miljard overschreden.

Het on-chain analysebedrijf deelde op Twitter dat het transactievolume van Tether de afgelopen 30 dagen met ongeveer 20% is gestegen. Als klap op de vuurpijl ging het daarmee ook nog eens door de grens van $600 miljard heen.

Bitcoin van klanten OKEx bevroren, oprichter opgepakt

Cryptobeurs OKEx zit in de problemen. Vannacht maakten ze bekend dat ze de opnames van Bitcoin en andere cryptocurrency’s vanaf de exchange niet meer doorgang vinden. Een belangrijke pion van het platform moest zich melden bij de lokale autoriteiten.

In een blogpost leggen ze uit wat de situatie is. Een van de mensen met de private key van de fondsen van de beurs zit bij het (politie)bureau. OKEx geeft aan wel contact te hebben met de betrokken persoon. Als gevolg van deze plotselinge situatie, kunnen ze niet de autorisatie voltooien die nodig is om opnames van klanten goed te keuren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...