bitcoin BTC KYC BitMEX

Bitcoin exchange OKEx hervat peer-to-peer handel voor Chinese markt

Bitcoin beurs OKEx heeft de peer-to-peer handel op haar platform weer hervat. Dat maakt de beurs uit Hongkong bekend.

Bitcoin beurs OKEx

Het gaat echter om een beperkte uitrol, want er kan alleen gehandeld worden in Chinese yuan, Vietnamese dong of Indiaanse rupee. De handel start om 20 uur ’s avonds op 21 oktober. Handelaren kunnen deze fiat valuta inruilen tegen cryptovaluta.

De exchange moest vrijdag de handel stilleggen, omdat de Chinese autoriteiten één van de oprichters heeft gearresteerd.

Omdat deze Star Xu ook houder is van één van de private keys, kunnen klanten nog steeds geen cryptocurrency’s meer opnemen. Die situatie duurt al voort sinds vrijdag.

Over the counter deals

OKEx is – met name bij de Chinese achterban – bijvoorbeeld populair om over-the-counter deals te faciliteren. Dat is handel die buiten de orderboeken op exchanges plaatsvindt, een praktijk die ook in de traditionele financiële wereld wordt toegepast.

Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

  • Een koper maakt Chinese yuan over naar een OTC-handelaar via AliPay, WeChat Pay of een banktransactie.
  • OKEx ontvangt het geld van de handelaar en schrijft vervolgens de Bitcoin of andere cryptovaluta op de OKEx-account van de originele koper bij. De exchange plust die balans bij vanuit hun eigen wallet zonder dat gebruik van de bitcoin blockchain.
  • Gebruikers kunnen elkaar onderling ook offline Bitcoin toesturen, zolang men maar iemands accountnaam of e-mailadres heeft.

Voor beleggers uit China is dit de manier om aan Bitcoin te komen. Want sinds september 2017 geldt er in het land een verbod op fiat-naar-crypto transacties.

Opnames stilgelegd

Gebruikers stuiten nu echter op het probleem dat ze hun Bitcoin (tijdelijk) niet van de beurs kunnen halen. CEO Jay Hao gaf de volgende update op Twitter.

Omdat sommige gebruikers van hun Bitcoin af willen, zoeken ze andere kanalen om te verkopen. Diverse mensen posten op sociale media verhalen dat BTC voor kortingen van 10 tot 20 procent geruild worden.

Dat heeft er weer toe geleid dat sommige accounts zijn gesloten, zo meldt The Block. De exchange zegt zelf in deze tweet:

“Meerdere accounts hebben onze interne regels overtreden en zijn van handel uitgesloten. We raden iedereen aan om niet in zee te gaan met ongeautoriseerde handelsplatforms.”

OKG Technology, de beursgenoteerde firma van OKEx oprichter Xu Mingxing, zegt in een verklaring dat ze mede-oprichter Star Xu niet kunnen bereiken. Xu zou verdachte zijn in een politieonderzoek.

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!