bitcoin btc atm Tesla

Tesla personeel kan Bitcoin pinnen via 3 pinautomaten in Gigafactory

Tesla heeft drie Bitcoin ATM’s geïnstalleerd in haar Gigafactory in Reno, Arizona. Sterker, het personeel kan zelfs een dollar cost average (DCA) strategie instellen.

Het is Will Reeves, CEO van Bitcoin betaalverwerker Fold, die het nieuws brak. Op Google Maps zag hij een LibertyX Bitcoin ATM icoon.

Tesla en Bitcoin

Het zijn drie ‘traditionele’ pinautomaten die nu ook Bitcoin verkopen. Ze zijn alleen toegankelijk voor het personeel van Tesla. En mochten er in de toekomst weer rondleidingen zijn, ook weer voor bezoekers.

In Arizona werken circa 7.000 mensen. Ze maken er de motoren en de batterijpacks van de Model 3, net zoals de Powerwall en Powerpack.

LiberyX bevestigde al eerder de installatie van de drie machines.

De vergoeding is met 8% per transactie (koop / verkoop) best hoog te noemen. Dus stel je koopt voor 100 euro Bitcoin, dan koop je feitelijk voor 92 euro Bitcoin. Daar gaan doorgaans ook nog de mining fees vanaf.

Van oprichter Elon Musk is bekend dat hij een beetje Bitcoin heeft. Zo verklapte hij mei in een antwoord aan JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potter serie.

In vergelijking met zijn geschatte vermogen van 105 miljard dollar is dat een schijntje.

Bitcoin ATM’s

Je kunt vrij laagdrempelig Bitcoin kopen via ATM’s, ook in Nederland staan er circa 50 automaten. Hou er wel rekening mee dat de gemiddelde ATM een hogere fee rekent dan een broker of een beurs.

Operators van deze automaten vallen sinds 21 mei 2020 onder de Nederlandse anti-witwasregels. Bestaande operators hebben tot 21 november de tijd om zich te registreren bij de DNB.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!