Jeff Bezos investeert $30 miljoen in Afrikaanse Bitcoin start-up

De Afrikaanse fintech-startup Chipper Cash heeft in een financieringsronde $30 miljoen opgehaald. Met de app van het bedrijf kun je (in de toekomst) onder andere Bitcoin (BTC) kopen en verkopen.

Het geld is opgehaald met de hulp vam Ribbit Capital. Amazon-baas Jeff Bezos investeert durfkapitaal in het bedrijf via Bezos Expeditions.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betaalapp

Chipper Cash werd in 2018 in San Francisco opgericht door de Oegandese Ham Serunjogi en de Ghanese Maijid Moujaled. Ze bieden mobiele en gratis peer-to-peer betaaloplossingen in zeven landen: Ghana, Oeganda, Nigeria, Tanzania, Rwanda, Zuid-Afrika en Kenia.

Daarnaast werken ze ook aan Chipper Checkout. Dit is een platform voor winkeliers. Het bedrijf heeft naar verluidt 3 miljoen gebruikers en verwerkt dagelijks gemiddeld 80.000 transacties. In juni 2020 bereikte Chipper Cash een maandelijkse betalingswaarde van $100 miljoen.

Als onderdeel van het geld dat is opgehaald met de Series B ronde, wil de startup verder uitbreiden in andere landen. Maar ze willen ook meer betalingsoplossingen aanbieden, schrijft Techcrunch, waaronder cryptovaluta zoals Bitcoin. Ook valt het traden van Bitcoin in deze scope.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zullen in onze kern altijd een P2P-platform voor financiële overdracht zijn. Maar we hadden de vraag van onze gebruikers om andere diensten aan te bieden … zoals het kopen van cryptocurrency’s en het doen van investeringen in aandelen.”[/penci_blockquote]

Bitcoin optie

Chipper Cash heeft bèta items op zijn website en app toegevoegd, waar klanten Bitcoin kunnen kopen en verkopen. Ook kunnen ze hier investeren in aandelen via Amerikaanse financiële dienstverlener DriveWealth.

In Afrika is Paxful een hele populaire manier om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen. In Nigeria gebruikt men de cryptomunt als manier om met het buitenland handel te bedrijven.

Interessant is dat de steun dus komt vanuit de hoek van Jeff Bezos. Hij gaat daarmee Jack Dorsey, de CEO van Twitter achterna, die eerder al laten weten zich te willen gaan richten op de Afrikaanse markt. Hij heeft met de Casp App, uit de stal van Square, een troef in handen

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws