Aantal nieuwe Bitcoin adressen in de lift: gemiddeld 25.000 per uur

Volgens data van Glassnode zijn er gisteren bijna 25.000 nieuwe Bitcoin wallet adressen gecreëerd binnen een uur tijd. De laatste keer dat een soortgelijk aantal adressen werd aangemaakt was begin 2018.

Bitcoin adressen

Glassnode is een bedrijf dat de blockchain en het hele ecosysteem analyseert en leuke of veelzeggende statistieken probeert te extrapoleren.

Omdat alles in Bitcoin transparant (maar ook versleuteld en pseudoniem) is, kunnen ze naar hartenlust hun gang gaan.

Een adres is een stukje code waarop je Bitcoin kunt ontvangen. Het is afgeleid van een public key, een openbare sleutel die samen met de private key het key pair vormt.

Je zou een adres kunnen vergelijken met een IBAN bankrekeningnummer, waar de private key dan de inlog credentials zijn.

Gisteren zijn er dus binnen een uur tijd 25.000 van deze adressen aangemaakt. Daarbij gaat het wel om een 24-uur voortschrijdend gemiddeld. Het ene uur ligt het getal wat hoger, het andere uur iets lager.

Het kan overigens heel goed zijn dat het gros daarvan door één persoon of entiteit is gecreëerd. Het is namelijk gratis om te doen, en zelfs aan te raden om je adressen niet te hergebruiken.

Het analysebedrijf noemt ook dat het alweer januari 2018 dateert, dat we voor het laatst deze cijfers zagen. Dat was net een halve maand nadat de Bitcoin prijs het voorlopige hoogtepunt van $20.000 bereikte.

Een stijgende prijs veroorzaakt logischerwijs meer activiteit in het ecosysteem, omdat het nieuwkomers aantrekt.

Zero is the wrong number

Volgens Glassnode zijn er nu in totaal 32,5 miljoen Bitcoin adressen met een saldo dat niet gelijk is aan nul. Dit getal stijgt sinds maart 2018 eigenlijk constant, nadat het in januari 2018 een daling onderging.

Het zegt allemaal niet zo veel over het aantal actieve Bitcoin gebruikers. Je kunt zogezegd per persoon dus meerdere wallet adressen gebruiken. Dit aantal hangt de laatste tijd rond de 850.000 adressen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!