Bitcoin (BTC) op exchanges op laagste punt in twee jaar tijd

De totale hoeveelheid bitcoin op exchanges is op het laagste punt in twee jaar tijd gekomen. Deze metric is sinds het begin van 2020 aan het dalen.

Terwijl het aantal bitcoin op exchanges op een dieptepunt is gekomen wat we sinds augustus 2018 niet meer hebben gezien, is de rally even tot stilstand gekomen. Volgens de gegevens van Glassnode zwerft er in totaal ongeveer 2.3 miljoen bitcoin rond op exchanges.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin op exchanges groeit sinds 2014, maar daalt nu sterk

De totale hoeveelheid bitcoin op exchanges is sinds 2014 stevig toegenomen. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien veel van de bitcoin die nu in omloop zijn de afgelopen jaren pas zijn gemined.

Begin 2014 hadden exchanges nog 350.000 bitcoin in beheer en in januari van dit jaar lag dat aantal op bijna 3 miljoen. Een toename van 750%. Inmiddels is dat nog maar 2.3 miljoen en is er dus flink wat bitcoin van exchanges afgehaald.

In augustus lag dit getal nog op 2.6 miljoen bitcoin en afgelopen week hebben we de 2.3 miljoen aangetikt. Dat is nog steeds een berg bitcoin, maar de schaarste begint langzaam toe te slaan.

Aantal bitcoin op beurzen daalt, prijs doet het goed

Terwijl het aantal bitcoin op exchanges stevig daalt, gaat het goed met de bitcoin koers. Eerder dit jaar vielen we vanwege het nieuws rondom corona terug naar onder de $4.000. Inmiddels zijn we echter stevig teruggekomen en staan we momenteel op bijna $17.000.

Gelijktijdig met de afname van het aantal bitcoin op exchanges bleef de prijs deze maand klimmen tot $19.500. Vanaf daar kregen we even een kleine tik en moeten we afwachten waar het schip strandt.

Eerder vandaag berichtten we nog over whales die weer bitcoin richting exchanges sturen. Maar het lijkt erop dat dit de uitstroom niet gaat stoppen. Uit cijfers van CryptoQuant bleek bijvoorbeeld dat er bij OKEx alsnog een netto-uitstroom van 3559 bitcoin was.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....