Je kunt in Venezuela nu met Bitcoin (BTC) afrekenen bij de Pizza Hut

Het verleden en de toekomst komen bij elkaar voor Bitcoin (BTC). In Venezuela kun je namelijk pizza’s bestellen en deze met Bitcoin betalen.

Pizza afrekenen

Het gaat om het internationale franchiserestaurant Pizza Hut. Ze zijn in Venezuela begonnen met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Afgelopen zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat het bedrijf CryptoBuyer de nieuwe betalingspartner van de fastfoodketen is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten kunnen nu dus pizza’s bestellen en deze afrekenen met Bitcoin (BTC), Dash en XPT, de token van CryptoBuyer zelf.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Richard Elkhouri, CEO van Pizza Hut in Venezuela”]”Bij Pizza Hut willen we meegaan met de laatste technologische ontwikkelingen, om vooral te blijven groeien en concurrerend te blijven”.[/penci_blockquote]

Het is een leuke verwijzing naar de misschien wel allerberoemdste betaling, die er ooit met Bitcoin is gedaan.

In 2010 kocht een programmeur namelijk twee pizza’s voor 10.000 BTC. Destijds stond 10.000 BTC ongeveer gelijk aan 41 dollar, terwijl de twee pizza’s circa 25 dollar kostten.

Uiteindelijk was het “Jercos” uit het Verenigd Koninkrijk die de pizza’s voor Laszlo gekocht. Hierdoor ging 22 mei de boeken in als ‘Pizza Day’.

?s=20

Bitcoin aan de kassa

CryptoBuyer is een start-up uit Panama en het werkt al sinds 2015 is in Latijns-Amerika. Het is een provider van point-of-sale (PoS) oplossingen voor cryptocurrency’s. Eerder zorgde dit bedrijf er al voor dat je in Venezuela met jou cryptovaluta terecht kunt bij Burger King-vestigingen.

Een half jaar geleden maakten ze ook al bekend samen te gaat werken betalingsbedrijf Megasoft, zodat Venezolanen bij 20.000 nieuwe winkels hun Bitcoin kunnen uitgeven. Ze zijn ook verantwoordelijk voor een satelliet waardoor de lokale bevolking ook zonder internet kan betalen.

Venezuela heeft te maken met een verlammende hyperinflatie, als gevolg van het slecht economisch beleid. Mede hierdoor is Bitcoin als hard geld relatief gezien een populair alternatief. Het fungeert zowel als betaalmiddel, maar ook als spaarmiddel.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC