Bitcoin BTC Update koers technische analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: Is een koersdaling naar $12.000 onvermijdelijk?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) prijs wacht geduldig af op de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Met een stijging richting het hoogste punt sinds 21 januari 2018 in de afgelopen paar uur kan de prijs twee kanten op.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

We moeten rekening houden met een dump in de prijs. Dit komt door 1: de onzekerheid van de Amerikaanse verkiezingen en 2: meerdere bearish divergence aan de top van de koers op de 4 uren timeframe.

De koer zelf maakt hogere toppen op de koers terwijl de RSI indicator aangeeft dat er lagere toppen worden gemaakt. Dit is een bearish teken. Vooral wanneer dit aan een top van een stijging voorkomt.

In de stijging van 9 juli tot 11 augustus dit jaar zagen we hetzelfde aan de top. Een daling van 14% was het gevolg hiervan.

Belangrijk support level

Nogmaals op de onderstaande 4-uursgrafiek zien we een belangrijk supportlevel voor Bitcoin. Dit is een oplopende trendlijn (witte lijn in de grafiek) waarop de koers al 5 keer support heeft gehad.

Mocht de koers onder deze lijn dalen? Dan kunnen we nog een kleine retest verwachten aan de onderkant van deze lijn. Een vergelijkbaar patroon zagen we in de stijging tussen 9 juli en 11 augustus.

Weet de koers wel boven deze lijn te blijven? Dan zal dat niet lang duren, want een daling vanaf deze prijsrange is echt onvermijdelijk en zal eerder dan later gebeuren.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Er liggen twee belangrijke supportlevels onder de koers op de daggrafiek. De eerste ligt op $12.000. Hier heeft de koers tijdens de stijging tussen 9 juli en 11 augustus 3 keer weerstand gehad. Bij een terugdaling richting dit level kan de koers deze prijsrange nu als support gaan ervaren.

Daaronder ligt een nog belangrijkere support op $11.250. Deze supportrange kan je kenmerken als een keylevel. De koers heeft hier namelijk minstens 8 keer support en 2 keer weerstand gehad.

Bij een grote dump vanaf de huidige prijsrange kunnen we stellen dat het niet aanneembaar is dat de koers onder dit level zal dalen.

Over Crypto Targets

Trade mee met professionals in de cryptomarkt en geniet zonder benodigde ervaring van alle voordelen. Ontvang dagelijks in- en verkoop signalen en volg deze volledig automatisch op via de grootste crypto exchange ter wereld.

Meer weten of de trade resultaten van afgelopen halfjaar bekijken? Bekijk dan de website van Crypto Targets.

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!