bitcoin btc update technische analyse ta

Gaat de Bitcoin (BTC) koers deze week de $22.000 opzoeken?

Door CryptoCoinTalkOp het moment van schrijven naderen we de all time high van de Bitcoin koers. Op 17 december 2017 lag deze op $19.666 bij Bitstamp om precies te zijn.

De Bitcoin koers bewijst wederom dat het kleine wonderen kan verrichten. In maart een dieptepunt van zo’n $3.850 zien en dan vervolgens later datzelfde jaar (mogelijk) een nieuwe all time high neerzetten.

Bitcoin op z’n best, zullen we maar zeggen. We gaan vandaag een blik werpen op de Bitcoin koers om te kijken of we daadwerkelijk die nieuwe all time high neer kunnen gaan zetten.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er ongelofelijk sterk uit. Nog altijd geen afremming van momentum en de ene groene na de andere groene wekelijkse candle. Het enige prijslevel dat nu nog boven ons ligt is de all time high van $19.666.

Als we daar met overtuiging doorheen breken, is de kans heel groot dat we de fibonacci extensielevels gaan opzoeken die op de chart zijn weergegeven. Het eerstvolgende fibonacci extensielevel ligt op $22.068.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is duidelijk te zien dat de Bitcoin koers een flinke parabolische stijging aan het neerzetten is. Hoe langer een significante correctie uit blijft hoe heftiger de correctie zal zijn.

Zie het als een elastiek dat uitrekt. Hoe meer spanning erop komt (hoe groter de stijging) des te heftiger de prijs naar beneden schiet als we een correctie gaan laten zien.

Houd daar dus rekening mee! Mogelijke eerste fatsoenlijke pullback zone is de zone op $15.852 tot $16.072.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek hebben we een prachtige textbook bull pennant gevormd. Dit is een type patroon die je in de huidige marktcondities heel veel ziet. Korte consolidaties gevolgd door een continu patroon omhoog.

We hebben er een sterke uitbraak van gezien en zitten nu vlak onder de all time high. Mochten we een kleine pullback maken is de $18.800 de eerste vorm van support (vorige high candle close).

‘Mega bullish’

Kortom, de Bitcoin koers ziet er nog altijd mega bullish uit. Er is geen enkel teken van zwakte en het lijkt dus een kwestie van tijd voordat we de all time high gaan breken.

We zitten in een nieuwe bullmarkt en we hebben nog een lange weg te gaan. Wij verwachten dat deze bullmarkt nog lang gaat aanhouden. Enjoy the ride!

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!