Bitcoin BTC investering Pantera

Bitcoin fonds Pantera haalt extra 5 miljoen dollar op onder beleggers

Het Amerikaanse Bitcoin (BTC) fonds Pantera Capital haalt een extra 5 miljoen dollar op onder investeerders.

Daarmee komt hun gealloceerd vermogen dat exclusief is gereserveerd voor de grootste cryptomunt op 134 miljoen dollar. Dat blijkt uit een melding bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zo bericht Coindesk.

Pantera Capital

Pantera Capital Fund Ltd. is in 2013 opgericht door Dan Morehead, waarmee het één van de pioniers was in de beleggerswereld in Amerika.

Door middel van een fonds kunnen bijvoorbeeld high net worth individuals en ‘slim geld’ exposure krijgen in Bitcoin zonder zelf te hoeven inkopen en op te slaan.

Bakkt, bekend van de futures, is custodian voor Pantera Capital. Zij slaan de private keys van de Bitcoin.

De prestaties van het Pantera fonds varieert nogal per jaar. In 2017 was met een rendement van 25.000% (!) sprake van een record.

2020 is tot nu toe ook een prima jaar voor de cryptomunt, die het jaar begon met een koers van $7.200. Het rendement is op moment van schrijven 154%.

Trend

De huidige trend in de markt is dat grotere bedrijven de markt meer bepalen dan de kleinere retail beleggers. Een verschil met de markt van 2017 toen deze meer retail gedrevenwas vanwege de Initial Coin Offering-hype die toen gaande was.

Nu lijkt er sprake van meer organische groei, waarbij bedrijven zoals PayPal, Square en Grayscale er als de kippen bij zijn om nieuwe Bitcoin in te kopen. Sterker: PayPal en Square kopen samen per week meer in dan dat er in een week gedolven wordt.

Ze bedienen namelijk (in potentie) enkele honderden miljoenen bitcoiners die nog een precoiner zijn. Ze zijn door regulering ook verplicht om voor elke aangeboden Bitcoin ook daadwerkelijk Bitcoin aan te houden volgens een ratio van 1:1.

Ook fondsen zullen hun kanalen moeten bewerken om nog aan nieuwe voorraad te kunnen komen om hun klanten (de investeerders die in hun fonds inleggen) te kunnen bedienen.

Interview

CEO Dan Morehead is niet vies van boude prijsvoorspellingen. Zijn call van 65.000 dollar eind 2019 kwam niet uit. Als ‘grootaandeelhouder’ in Bitcoin heeft hij er ook alle belang bij om de koers te laten stijgen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!