Bitcoin miners in China in het nauw: overheid werpt blokkades op

1095 totale weergaven
|

Bitcoin miners in China zitten in het nauw in eigen land. Het is voor bedrijven steeds lastiger om hun Bitcoin (BTC) in te wisselen voor renminbi.

De Chinese regering heeft Bitcoin handel in het land verboden in 2017, maar het minen en het bezit is gedoogd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen in China

Dat is volgens lokale bronnen de verklaring dat Chinese miners en mining pools een deel van hun rekenkracht willen verhuizen. Journalist Colin Wu schrijft op Twitter dat bedrijven hun energierekening amper kunnen betalen.

Het begon allemaal nadat de autoriteiten begonnen op te treden tegen over-the-counter (OTC) desks in het land. Dat zijn platforms waar je je Bitcoin kunt omwisselen in renminbi (yuan), buiten de spotmarkt om.

Een ander probleem: China besloot onlangs om betaalrekeningen en -kaarten te blokkeren die gelinkt zijn aan aankopen met cryptocurrency’s.

Wu schrijft ook dat er politieonderzoeken zijn gestart met de twee grootste brokers, Zhao Dong en ‘Star’ Xu Mingxing. Laatstgenoemde is betrokken bij de beurs OKEx.

Het is een flinke uitdaging om als Chinese miner de gewonnen Bitcoin om te zetten in yuan, de valuta waarmee ze de elektriciteitsrekeningen betalen.

Thomas Heller, operationeel directeur bij mining bedrijf HASHR8, schrijft dat connecties tussen cryptovaluta en de renminbi al bij veel mensen voor problemen veroorzaakte.

Exodus uit China

Heller noemt ook dat er een uittocht van miners uit China gaande is, naar onder meer Rusland en Kazachstan. Toch wil hij de omvang van deze exodus niet bagatelliseren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De meeste Chinese miners zijn meestal alleen bekend met de Chinese markt. Dus het is moeilijk voor hen om naar het buitenland te verhuizen en te beginnen met mining. De onderdrukking van de Chinese OTC desks is een andere factor die ‘overzeese mining’ aantrekkelijker kan maken, maar dit alleen is niet voldoende om ze daar heen te duwen. Ze zouden eerder proberen een oplossing te vinden. “[/penci_blockquote]

In zijn blogpost schrijft Wu dat sommige miners hun activiteiten (tijdelijk) stop zetten. Ook zijn er miners die hun rigs al een maand lang uit hebben staan omdat ze hun nieuwe cryptovaluta niet kunnen verkopen.

De meeste van de grootste mining pools zijn gevestigd in China. Een interactieve kaart van het Centre for Alternative Finance van Cambridge University laat zien dat het land momenteel goed is voor bijna 72% van de gemiddelde maandelijkse rekenkracht.

Regenseizoen

De laatste maanden was het vooral omtrent deze miners vooral dat ze te maken hadden met het einde van het regenseizoen, en de stijgende elektriciteitsprijzen die dit ten gevolg had.

Een van de risico’s is dat de rekenkracht van het Bitcoin netwerk daalt. Want het is nogal een operatie om grote mining farms naar andere plekken te verplaatsen.

Onlangs is de geschatte rekenkracht met 12% gestegen na de eerdere dip in oktober.

Podcast met Marc van der Chijs

In een recente aflevering van Hup Bitcoin zag de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs na vier weken China dat steeds meer Chinese miners overwegen om hashpower te verhuizen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCChinaminer