marc van der chijs hup bitcoin

“Bitcoin (BTC) koers stijgt ongeacht wie Amerikaanse verkiezingen wint”

In deze kersvere Hup Bitcoin aflevering interviewt Wessel Simons de Nederlandse serie-ondernemer Marc van der Chijs. De afgelopen maand is hij in China om zaken te doen op het gebied van Bitcoin mining.

Eerder dit jaar voorspelde hij nog: “Bitcoin prijs naar $150.000 in 2024”

Hup Bitcoin met Marc van der Chijs

We bespreken de laatste ontwikkelingen op de Chinese mining markt, de huidige prijsactie op de markt en de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingsuitslag voor de Bitcoin markt.

“Of Trump of Biden wint, dat maakt niet zoveel uit voor Bitcoin. Want er wordt zoveel geld bijgedrukt, dat moet ergens heen gaan. Het grootste risico is een burgeroorlog, hoewel ik de kans daarop klein acht. De bitcoin koers gaat gewoon omhoog, daar maak ik mee geen zorgen over.”

Volgens Van der Chijs hopen de Chinezen dat Trump wint, want die zou het land verder naar de afgrond brengen. “Dat is voor China de kans om keihard door te groeien zodra Trump weer vier jaar aan de macht is”.

Dat de IMF spreekt over een nieuw Bretton Woods moment passeert de revue, evenals de voortgang van China met hun centrale, digitale bankmunt.

Van der Chijs ziet bijvoorbeeld dat steeds meer Chinese miners overwegen om een (klein) deel van hun rekenkracht buiten China te verplaatsen. Omdat de overheid meer controle uitoefent op de inkomsten van miners in China.

Ook gaat hij in op de vrij mysterieuze verdwijning van Star Xu, oprichter van de grote bitcoin beurs OKEx. Niemand weet waar Xu is en naar verluidt is hij de enige bezitter van de private keys van de Bitcoin op de exchange. Daardoor is er 200.000 Bitcoin dat niet opgenomen kan worden.

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Knaken, Bitcoin Meester, Coinmotion en Probit.

Hieronder vind je de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin. Enjoy!

Anchor

Youtube

Luister ook naar eerdere afleveringen met Marc:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!