bitcoin btc update koers

Vertrouwen in Bitcoin? Een beurs biedt opties voor een prijs van $40.000

Heb je het volste vertrouwen in de prijs van bitcoin (BTC)? Dan kun je via de derivatenbeurs Deribit een gokje wagen: het handelsplatform biedt opties voor handelaren om te speculeren op een prijs van $40.000.

Er zijn twee opties bij Deribit die specifiek in het leven zijn geroepen voor deze grote prijsstijgingen. Er is een contract die in maart 2021 afloopt, de ander in juni 2021. Dat meldt Skew.

Bitcoin opties

Opties zijn derivaten contracten die de koper het recht (niet de plicht) geeft om een onderliggende asset te kopen (call) of verkopen (put) tegen een vooraf bepaalde prijs op of voor een specifieke datum.

In beide gevallen geldt hetzelfde: als jij denk dat in die periode BTC op $40.000 dan zijn het interessante mogelijkheden. Je kunt overigens natuurlijk ook gewoon bitcoin kopen in plaats van speculeren op een specifieke prijs rond een specifiek moment.

In de praktijk is dit een optie voor handelaren die bullish zijn.

Handelaren

Met dit soort opties speculeer je dus puur op de bitcoin prijs, je hebt weinig te maken met echte bitcoin. Je kunt er geld mee verliezen of verdienen, maar je speculeert alleen op de prijs van BTC. Op geen enkel moment heb je bitcoin in handen.

De optiehandel in de wereld van BTC groeit gestaag door. Bitcoin futures platform CME noteerde eerder deze maand nog een nieuw record: $790 miljoen aan open interest.

Het stelt speculanten uit allerlei windstreken in staat om te speculeren op de bitcoin koers, zonder zelf bitcoin te kopen.

Timing

De timing van dit soort derivaten is goed, er zit hoop in de markt dat we voorlopig nog niet uitgestegen zijn. De koers schoot zelfs even door de grens van $14.000 vandaag. Terwijl ook partijen als PayPal zich inmiddels melden op het strijdtoneel van bitcoin: PayPal opent de deuren voor Bitcoin: Betalen, handelen en opslag.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!