Beleggers halen ruim 5.600 Bitcoin (BTC) weg bij geplaagd OKEx

Bitcoin (BTC) beurs OKEx verwerkt weer opnames op haar handelsplatform na een radiostilte van ruim één maand. En dat is te merken ook: sinds het haar deuren weer opende, hebben beleggers 5.600 BTC van de exchange gehaald. Dat is ruim 95 miljoen dollar tegen de actuele Bitcoin prijs.

Start Bitcoin opnames

Het is alweer vijf weken geleden dat OKEx genoodzaakt was om withdrawals te stoppen. Vandaag om 09:00 Nederlandse tijd was het dan eindelijk weer mogelijk, en de traders maakten hier gretig gebruik van. Het is overigens een dag eerder dan dat vorige week communiceerde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens blockchain analysebedrijf CryptoQuant werden er om 09:12 maar liefst 2.822 BTC van het handelsplatform afgehaald. Ze zaten in block 658.728, en daarmee was het de grootste uitstroom in één block sinds mei 2019.

Beleggers halen ruim 5.600 Bitcoin (BTC) weg bij geplaagd OKEx

Het klinkt misschien goed nieuws: hoe minder Bitcoin er op OKEx staan, hoe minder er kunnen worden gedumpt. Echter is dit onjuist:

Na dit blok, volgden er al snel meer opnames. Wu Blockchain meldt dat er inmiddels al bijna 5.700 BTC van het platform af is gehaald.

Stop opnames

Hoewel de start van opnames bijna synchroon loopt aan de enorme daling van Bitcoin, is een verband tussen beide gebeurtenissen vooralsnog niet aannemelijk en/of aantoonbaar.

Het is alweer meer dan een maand geleden dat OKEx de opnames voor onbepaalde tijd stopzette. Op 16 oktober ging het gerucht rond dat ‘een van de sleutelfiguren van de beurs’ door de autoriteiten werd vastgehouden voor een onderzoek.

Dit gerucht is later door de beurs ontkracht. Ook huurden ze een juridisch specialist in om alles in goede banen te leiden. De peer-to-peer handel op OKEx werd al eerder hervat. De 2.822 BTC is slechts een klein deel van het totaal. De beurs had namelijk meer dan 200.000 BTC in kas.

Wil je meepraten over dit nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCOKEx