Bitcoin bedrijven halen in 2020 meer dan $3 miljard aan financiering op

Volgens een onderzoeksrapport van The Block Research is er dit jaar flink geïnvesteerd in het landschap van bitcoin-bedrijven. In totaal werden bedrijven in de sector voor meer dan $3.1 miljard gefinancierd dit jaar.

Daarnaast werden er voor meer dan $690 miljoen aan fusies en overnames gedaan in het wereldje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin-bedrijven worden langzaam volwassen

Bitcoin begon 2009 als een experiment en was lange tijd een speeltje van computernerds die gefascineerd waren door het systeem. Het duurde echter niet lang voordat bitcoin een ruilwaarde kreeg in het economisch verkeer en is sindsdien explosief gegroeid.

In de tussentijd heeft zich om bitcoin een imposant landschap van bedrijven gevormd die de sector draaiende houden. Ook daar gaat steeds meer geld in om zo blijkt uit de cijfers van The Block Research.

Ondanks de gevolgen van covid-19 heeft de industrie het qua funding dit jaar niet minder gedaan dan in 2019. Met een totaal van $3.1 miljard aan funding en qua fusies en overnames zelfs een nieuw record met een volume van 83 transacties.

Weinig last van covid-19

In maart leek het er even op dat bitcoin het zwaar zou gaan krijgen met covid-19, maar inmiddels kunnen alle twijfels aan de kant. De koers gaat al weken door het dak en dat heeft ook een positieve uitwerking op de industrie.

Hoewel het funding- en fusies & overname volume iets is teruggevallen na de eerste twee kwartalen van 2020 kan de industrie indrukwekkende cijfers overleggen.

Het aantal van 83 fusies en overnames is een recordaantal transacties, maar qua dollar-volume zitten we met $691 miljoen niet op een record. De overnames van CoinMarketCap, Blockfolio en Tagomi waren samen goed voor 96% van het totale dollar-volume.

De grootste transactie was de overname van CoinMarketCap door Binance. De Aziatische exchange betaalde het bizarre bedrag van $400 miljoen voor de website waar je altijd terecht kunt voor de koersen van bijna alle cryptocurrencies.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....