‘Bitcoin is my safe word’, zegt Tesla topman Elon Musk in cryptische tweet
‘Bitcoin is voor mij een veilig woord’. Met deze cryptische woorden houdt Elon Musk bitcoin Twitter in zijn greep.
Bitcoin is my safe word
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2020
Saillant: Musk voelt zich blijkbaar geroepen om ’s nachts de nodige tweets over bitcoin de wereld in te sturen. Is hij dan toch bekeerd tot het bitcoin evangelie?
Bitcoin en Elon Musk
De topman van Tesla verklapte in mei dit jaar 0.25 btc aan bitcoin te hebben. Tegen de actuele prijs is dat circa $6.000 waard. Een schijntje, want volgens Bloomberg is de man goed voor 167 miljard dollar aan vermogen.
Maar het blijft gissen of Musk in de tussentijd heeft bijgekocht. Hij voegt er iets later een meer cryptische tweet aan toe, waarmee hij zijn eerdere tweet weer tegenspreekt.
Just kidding, who needs a safe word anyway!?
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2020
In een derde tweet komt hij daar weer expliciet op terug met een pikant plaatje. Met andere woorden: bitcoin is (te) verleidelijk.
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2020
Musk is rijk geworden als medeoprichter van PayPal. Tegenwoordig is hij druk doende met de uitrol van nieuwe Tesla’s en kolonisatie van de ruimte met SpaceX.
De mening van Musk wordt door een grote groep voor serieus aangenomen. Zodra hij te gast is in podcasts, trekt hij miljoenen views. Hij is fan van cryptomunten: hij ziet contant geld verdwijnen en bitcoin neemt die plaats vervolgens in.
WeCommerce-oprichter
Hij is niet de enige bekende ondernemer die dit weekend van zich laat horen. Ook Andrew Wilkinson, oprichter van online betaalservice WeCommerce, toont interesse in de cryptomunt.
Blijkbaar heeft de recente prijsactie ook Silicon Valley wakker geschud.
De Canadees Wilkinson is een bekende investeerder in startende bedrijven en heeft al een indrukwekkend rijtje achter zijn naam staan zoals WeCommerce en Buffer en is sinds 2015 de incubator Tiny gestart.
Can somebody summarize why it is logical to buy Bitcoin—other than speculation—in 1-3 sentences?
— Andrew Wilkinson (@awilkinson) December 19, 2020
Verzekeringspolis
Bitcoin is een nieuwe vorm van geld zonder bank of overheid. Door middel van een internetverbinding en smartphone wallet kun je goedkoop satoshi’s sturen zonder censuur van bovenaf.
Het monetaire stelsel van bitcoin kent zeer lage inflatie, een contrast met het huidige stelsel dat perverse effecten kent zoals geldontwaarding, verminderde koopkracht en toenemende belastingdruk om de oplopende schuldenberg van de financiële orde te financieren.
Bedrijven kiezen ervoor om een (klein) deel van hun vermogen in euro en dollar om te wisselen in bitcoin om zich zo te wapenen tegen deze schadelijke bijeffecten. Daarmee is dit digitale schaarse goed een verzekeringspolis voor zowel burgers, bedrijven en uiteindelijk ook overheden.
In de ogen van bitcoiners heeft het huidige stelsel een reset nodig omdat slechts een beperkte groep dichtbij de geldkraan profiteert van de uitgifte van nieuw geld.
De prijs in euro: