Miljardair Paul Tudor Jones: Bitcoin koers gaat dollemansrit tegemoet
Miljardair Paul Tudor Jones voorziet een glorieuze toekomst voor de Bitcoin (BTC) koers. Misschien niet zo gek, want de roemruchte hedgefonds manager heeft daar zelf ook belang bij.
Paul Tudor Jones
Jones (Memphis, 1954) is op Wall Street groot geworden door in de jaren zeventig flink op de grondstoffen – en goudmarkt te ‘gokken’. Daarmee heeft hij zijn naam en uiteindelijk ook diverse fondsen mee opgebouwd.
In april zag hij het licht: hij verklaarde in Bitcoin futures te handelen met ongeveer 1 procent van zijn persoonlijke vermogen. In een onderzoeksrapport richting zijn klanten brak hij een lans voor deze ontbolsterende assetklasse.
Daarmee gooide de investeerder een flinke steen in de vijver, want sindsdien volgden er meer miljardairs zijn pad. Denk aan Stanley Druckenmiller, Jim Cramer en Michael Saylor van MicroStrategy.
In een interview met Yahoo reageert Jones op de huidige bullmarkt die dit jaar tot wasdom komt. In zijn ogen gaat de koers voornamelijk ‘noordwaarts’ en gaat de markt een ’te gekke raketvlucht naar de maan’ tegemoet. Hij waarschuwt: wel met de nodige koersschommelingen dus pas op.
Bitcoin marktwaarde
In de ogen van Jones is de Bitcoin markt simpelweg ondergewaardeerd en is de rek er nog lang niet uit.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De waardering van Bitcoin zal over 20 jaar vele malen hoger liggen dan nu het geval is’.[/penci_blockquote]
Op moment van schrijven zit er voor 360 miljard dollar (ca. 296 miljard euro) aan vermogen opgeslagen in Bitcoin. Andere assets zijn vele malen groter.
De totale market cap van goud ligt tussen de 8.000 en 9.000 miljard dollar, een bandbreedte want anders dan bij Bitcoin is de totale voorraad niet transparant.
Van fiat valuta weten we dat er géén plafond is en dat overheden de staatsschulden tijdens de coronacrisis flink hebben laten oplopen. De grote vraag is wie daarvan de rekening gepresenteerd krijgt?
Het monetaire stelsel van Bitcoin is daarentegen kraakhelder en transparant in tegenstelling tot het fiat stelsel.
‘Apple in jaren tachtig’
Dat Bitcoin een schaars goed is waarvan de prijs stijgt naarmate de vraag stijgt, trekt ervaren investeerders aan. Ook Jones trekt een parallel met internetaandelen uit de jaren negentig. Eerder vergeleek hij Bitcoin al met een Apple aandeel in de jaren tachtig.
In een interview met nieuwszender CNBC zei Jones in oktober:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin trekt een groot scala aan superslimme mensen aan die erin geloven. In Bitcoin investeren is als investeren in de vroege dagen van Apple onder Steve Jobs of Google”.[/penci_blockquote]
Bovendien hanteerde hij het alom vertegenwoordigde argument: een wapen tegen massale geldontwaarding. Deze week stelde Morgan Stanley haar verwachtingen voor de dollar bij. Ze verwachten een 10% daling van de wereldreservemunt in 2021.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin is het beste instrument om je te wapenen tégen inflatie. Dat de nieuwe voorraad elke vier jaar halveert, spreekt alleen maar in het voordeel van Bitcoin.”[/penci_blockquote]
Andere trends voor de komende jaren en decennia: het verdwijnen van cash geld en een volledige digitalisering van het betalingsverkeer.
Ook trekt hij een vergelijking met edelmetalen. Bitcoin kande status krijgen van een collector’s item onder deze nieuwe digitale assetklasse. De eindige voorraad van 21 miljoen stuks helpt daarbij.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin is een sterk merk en de mogelijkheden die het heeft als technologie, zijn nog niet helemaal ingeprijsd. Ik voorzie ook nog een toekomstige rol in het monetaire stelsel.”[/penci_blockquote]
De prijs in euro’s: