Bitcoin BTC aandelen

Blij met de Bitcoin ontwikkelaars? Je kunt ze persoonlijk een donatie sturen

De ontwikkeling van het Bitcoin ecosysteem is iets dat organisch is gegroeid tot een machtig fenomeen. Vanuit de hele wereld werken mensen aan het protocol, wallets en andere applicaties. Soms met een business-model, maar ook heel vaak niet. Veel developers werken op vrijwillige basis aan de code. Jij kunt deze ontwikkelaars ook steunen voor het belangrijke werk aan de code.

Bitcoin Donation Portal

De bekende Bitcoiners Matt Odell en Dennis Reimann hebben hiervoor een website gemaakt, genaamd Bitcoin Donation Portal. Je ziet hier in een overzicht welke ontwikkelaars allemaal aan Bitcoin werken.

Op deze website staan mensen die aan Bitcoin en gerelateerde projecten werken. Het doel is om de zichtbaarheid te vergroten van de mensen die (vaak in stilte) hun bijdrage doen aan de ‘space’. Iedere ontwikkelaar kan zichzelf aan de lijst toevoegen.

Er is geen onderscheid op de website: de volgorde van de ontwikkelaars is bij iedere bezoeker random en willekeurig.

Via deze website kun jij ontwikkelaars financieel steunen. Waar grote bedrijven zoals Coinbase, OKEx, BitMEX en Square al ontwikkelaars op de loonlijst hebben staan, zijn er nog steeds tig van developers over die géén vergoeding krijgen.

Via DonationDevList.com kun jij met een Lightning of on-chain betaling satoshi’s doneren aan deze knappe koppen.

Het gaat van mensen die werken aan Bitcoin Core (zoals Luke Dash Jr. en onze Nederlandse Sjors Provoost), tot ontwikkelaars op Lightning (fiatjaf en Potdevin) tot mensen die bovenop bitcoin werken (zoals Chris Belcher en Nicolas Dorier).

BitcoinACKS

Als je geen voorkeur hebt voor specifieke ontwikkelaars, kun je ook doneren op bepaalde ontwikkelingen. Hiervoor is BitcoinACKS in het leven geroepen door Pierre Rochard.

Op deze website staan alle Pull Requests voor verbeteringen van het Bitcoin Core protocol op een rijtje. Je kunt op deze PR’s ‘pledgen’ door een donatie achter te laten. Zo schrijf jij als individu als het ware een bounty uit om dit specifieke onderdeel van de code te verbeteren.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!