Gerucht: Kooporders werken niet goed bij Bitcoin beurs Coinbase

De bitcoin koers daalt voor het eerst in geschiedenis met meer dan $10.000 in één dag. Dat kan, omdat de koers hiervoor ook enorm is gestegen.

Niet alle beurzen kunnen de huidige vraag naar hun diensten even goed aan. Volgens analist Willy Woo heeft de grootste beurs van Amerika, Coinbase, moeite met het verwerken van kooporders. Let op! Het gaat momenteel om een gerucht op basis van de inzichten van één analist.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook: Bitcoin daalt $10.000 in één dag: waar komt dit plotseling vandaan?

Coinbase en bitcoin

Coinbase is een van de populairste beurzen van de wereld. Maar het platform staat er ook om bekend om tijdens grote prijsbewegingen technische niet alle zaakjes op orde te hebben.

Dat lijkt vandaag ook het geval. Klanten van Coinbase kunnen dus niet kopen wanneer zij willen op dit moment.

Coinbase speelt ook een rol bij veel derivaten indexen, platformen gebruiken de prijs op Coinbase en proeren deze goed te volgen. Ook handelsalgoritmes kijken vaak naar de prijs op dit platform.

Volgens Willy Woo kunnen deze technische problemen leiden tot reacties van andere handelaren en handelssoftware. Als de prijs enorm afwijkt en het meeweegt in beslissingen, dan wordt daar naar gehandeld.

Technische problemen

Bitcoin beurzen kunnen de toestroom nauwelijks aan. Ook platformen als Kraken en Binance hebben problemen met delen van hun services. Veel handelsplatformen krijgen door de prijsgekte te maken met record handelsvolumes.

Dat gaat vaak goed, maar zeker in dit soort piektijden ook regelmatig mis. Het is handig om hier rekening mee te houden als je van plan bent te handelen. Het veiligste alternatief is je BTC bewaren en het niet op een beurs te laten staan, maar dan moet je wel tegen deze grote dalingen kunnen.

De grote bitcoin handelsplaatsen hebben inmiddels miljarden in kas, maar het blijft lastig om voor dit soort momenten de juiste software en hardware in huis te hebben.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...